19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Έβρος: Η Τουρκία στήνει καταυλισμούς στα σύνορα! Το νέο σχέδιο της Άγκυρας (Βίντεο)

Την ώρα που τα επεισόδια στον Έβρο συνεχίζονται και οι ελληνικές δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή, η Τουρκία τραβάει το σχοινί ακόμα περισσότερο, με τη δημιουργία καταυλισμού στα σύνορα. Μεγάλα θύματα οι χιλιάδες μετανάστες που πληρώνουν τους διακινητές ξανά και ξανά, σε μια προσπάθεια να φτάσουν στην Ευρώπη. Οι τελευταίοι δεν σταματούν να τους δίνουν υποσχέσεις. Μόνο που τα ελληνικά σύνορα παραμένουν απροσπέλαστα.

Άτυπος καταυλισμός αλλά και αγορά με μικροπωλητές που πουλούν νερό, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης έχει στηθεί στην περιοχή Παζάρ Κουλέ στην τουρκική πλευρά των συνόρων, μόλις 500 μέτρα από τις Καστανιές Έβρου. Μικροπωλητές πουλάνε κουλούρια και τσάι στους παράτυπους μετανάστες που έχουν φτάσει πλέον τα 12.000 άτομα από 9.500 τη Δευτέρα. Οι μετανάστες δήλωσαν στον δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Μανώλη Κωστίδη ότι δε θα φύγουν, πιστεύοντας ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός τους τόσο αυξάνεται η πίεση στην Ελλάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Ανδριανούπολη στήνεται καταυλισμός για να φιλοξενήσει 10.000 ανθρώπους. Επίσης γυρω απο τα χωριά του Έβρου στην τουρκική πλευρά στήνονται σκηνές με χημικές τουαλέτες.

πηγη

YouTube player

Περισσότερα Άρθρα

Δυο τραυματίες από ατύχημα με μηχανάκι στη Κάντια

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίτερα στο δρόμο από Κάντια προς Ίρια. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, για άγνωστο λόγο, ένα ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανάκι, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο οδόστρωμα.  Αποτέλεσμα ήταν ο σοβαρός τραυματισμός της γυναίκας και ο ελαφρύτερος του άνδρα. Και οι δύο μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Άργους, ενώ […]