18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Έβρος: Νύχτα αγωνίας στα σύνορα – Φωτιές, πετροπόλεμος και… νέα πολιορκία

Δραματικές σκηνές και πάλι στα ελληνοτουρκικά σύνορα – Πετροπόλεμος, φωτιές και χημικά συνθέτουν το νέο σκηνικό έντασης

Μόνο δύο ημέρες κράτησε η διακοπή των επιθέσεων και η ηρεμία στο τελωνείο των Καστανεών καθώς από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (11/3) επανήλθε η ένταση με χημικά, μολότοφ, πέτρες και φωτιές.

Ειδικότερα, οι συγκεντρωμένοι, επί του τουρκικού εδάφους, μετανάστες πετούσανε επί ώρες μολότοφ, πέτρες και πυρακτωμένα ξύλα, στους Έλληνες αστυνομικούς, ενώ οι τουρκικές Αρχές προχώρησαν για μία ακόμη φορά σε ρίψεις χημικών.

Ταυτόχρονα έγιναν προσπάθειες φθοράς στον φράχτη και εκδηλώθηκαν εστίες πυρκαγιάς σε διάφορα σημεία του και προς το εσωτερικό από την τουρκική πλευρά.

Σημειώνεται ότι στο σημείο βρίσκονται και οι δυνάμεις της Frontex οι οποίες προσφάτως εντάθηκαν στις δυνάμεις που περιφρουρούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην περιοχή.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

YouTube player

Σημειώνεται ότι, το 12ωρο μεταξύ 06.00 το πρωί και 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης, στην περιοχή του Έβρου:

  • Συνελήφθη ένα άτομο
  • Η παράνομη είσοδος στην ελληνική επικράτεια αποτράπηκε σε 510 περιπτώσεις

Για την περίοδο από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 18.00 της Τετάρτης 11 Μαρτίου ο απολογισμός είναι ο ακόλουθος:

  • Έχουν συλληφθεί 348 άτομα
  • Εμποδίστηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 44.353 περιπτώσεις
  • ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη λόγω επιδημίας ιλαράς

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε νωρίτερα η Νέα Υόρκη λόγω της επιδημίας ιλαρά που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στην πόλη. Με τα περισσότερα κρούσματα να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στις ορθόδοξες και εβραικές κοινότητες του Μπρούκλιν, ο δήμαρχος Μπιλ Ντε Μπλάσιο δήλωσε ότι πολίτες που κατοικούν συγκεκριμένα στο Γουίλιαμπουργκ και το Μπρούκλιν θα υποβληθούν […]

Τρύπησαν τις συκιές και έβαλαν δηλητήριο στον κορμό των δέντρων

Εγκληματική ενέργεια στην Κρήτη: Ένας Ηρακλειώτης κάλεσε τις Αστυνομικές Αρχές. Η ανταπόκριση από την αστυνομία ήταν άμεση. Η κινητοποίηση των Αστυνομικών Αρχών έγινε χθες (σ.σ. Δευτέρα 10 Αυγούστου του 2020), έπειτα από το σχετικό τηλεφώνημα. Η ανακάλυψη του Ηρακλειώτη έφερε στο φως κάτι συγκλονιστικό. Εγκληματική ενέργεια στην Κρήτη: Τι ανακάλυψε, ο Ηρακλειώτης Ο Ηρακλειώτης ανακάλυψε […]