18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Έλληνες φοιτητές στην Ισπανία: Είμαστε καλά στην υγεία μας, μην αναστατώνεται τους γονείς μας χωρίς λόγο

Καλά στην υγεία τους δηλώνουν ότι είναι οι φοιτητές που βρίσκονται στην Βαρκελώνη για Erasmus+.

Σε επιστολή που απέστειλαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ΑΠΕ-ΜΠΕ και την οποία υπογράφουν έξι από τους 20 φοιτητές που βρίσκονται στην ισπανική πόλη τονίζουν μεταξύ άλλων:

«Είμαστε καλά στην υγεία μας και ακολουθούμε όλες τις οδηγίες που έχουν δοθεί, οι οποίες είναι ίδιες με αυτές που έχουν δοθεί στην Ελλάδα».

  Επισημαίνουν ότι δεν είναι εγκλωβισμένοι στην Ισπανία και κάνουν έκκληση να μην γίνονται αναφορές στους ίδιους καθώς αυτές προκαλούν αναστάτωση στις οικογένειες τους χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.

Νωρίτερα ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης μίλησε για την υπόθεση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε, πως πρόκειται για φοιτητές διαφόρων Τμημάτων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έφυγαν για το Πρόγραμμα , Ιανουάριο, Φεβρουάριο και 3-4 που αυτούς έφυγαν στις αρχές Μαρτίου.

Μάλιστα ο πρύτανης διευκρίνισε: «Παρά τις έγγραφες προειδοποιήσεις από το Πανεπιστήμιο και το γραφείο Erasmus να μην το κάνουν, γιατί ενδεχόμενα θα βρεθούν σε δύσκολες συνθήκες και επίσης ίσως θα δυσκολευτούν να επιστρέψουν. Με δική τους ευθύνη έφυγαν, κανείς δεν μπορεί να απαγορέψει σε κάποιον να πάει κάπου. Τώρα, ζητάνε όλοι να επιστρέψουν γιατί προφανώς τα πράγματα είναι άσχημα».

Αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο Πανεπιστήμιο ο κ. Αλμπάνης ανέφερε: «Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει δώσει με πράξη του πρύτανη αναλυτικές οδηγίες για την λειτουργία της Διοίκησης. Τα προβλήματα μας ,είναι ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, βρίσκεται δίπλα στην Πανεπιστημιούπολη. Προσπαθούμε να στήσουμε το εργαστήριο να γίνεται διάγνωση δειγμάτων και στα Γιάννενα, για να κερδίζεται χρόνος.

Μέχρι στιγμής, έχουμε περιοριστεί στην Ήπειρο σε δυο κρούσματα. Έχει μείνει ένας μικρός αριθμός φοιτητών που δεν έχουν φύγει από τα Ιωάννινα και μένουν στις εστίες. Η φροντίδα μας είναι για τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των φοιτητών».

Περισσότερα Άρθρα

Στις εκδηλώσεις τιμής προς τους φιλέλληνες σε Τρίπολη και Ναύπλιο παρέστη την Κυριακή ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας

“Οι φιλέλληνες, βοήθησαν τους επαναστατημένους Έλληνες και τους θυμόμαστε πάντα. Λειτουργούν ως παράδειγμα και οδηγία για εμάς και όλοι εμείς, από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε, πάντα, υπέρ των αδυνάτων, υπέρ αυτών που αγωνίζονται και μάχονται για τα δίκαια του λαού και της χώρας τους”. Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης […]

Κορονοϊός -Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν: Που θα εφαρμοστεί μοντέλο Πόρου – Όριο 50 ατόμων στις συγκεντρώσεις

Νέα μέτρα ενόψει του Δεκαπενταύγουστου αναμένεται να ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, το απόγευμα, όπως προανήγγειλε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός στην τακτική σύσκεψη για τον κορονοϊό, στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε να ακολουθηθεί το μοντέλο του Πόρου και για τις Πάρο, Αντίπαρο, Ύδρα και […]