18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ένα ακόμα επεισόδιο στη δίκη της δολοφονίας του καπετάνιου στην Κοιλάδα

Με την εξέταση ενός σημαντικού μάρτυρα συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου, η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας του καπετάνιου της Κοιλάδας.

Στο εδώλιο βρισκόταν η σύζυγος του Θανάση Λάμπρου που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του.

Ο μοναδικός μάρτυρας που εξετάστηκε ήταν ο στενός φίλος του καπετάνιου στο σπίτι του οποίου βρέθηκε πυροβολημένος. Το φονικό περίστροφο που ήταν καλυμμένο με το κεφάλι του και το δεξί του χέρι, ανήκε στο φίλο του. Δικό του ήταν και το ματωμένο μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στο θύμα. Ο ίδιος άνθρωπος τον βρήκε αιμόφυρτο στην αυλή του, αλλά Αστυνομία και γιατρός έφτασαν στον τόπο πολύ αργότερα. Ο Θανάσης Λάμπρου ξεψύχησε κατά τη μεταφορά του στο Ιατρικό Κέντρο Κρανιδίου.

Ο μάρτυρας ανέφερε πως με το θύμα ήταν επιστήθιοι φίλοι. Τόνισε πως τα προβλήματα του καπετάνιου με τη σύζυγο του ξεκίνησαν όταν εκείνος έμαθε πως εκείνη τον απάτησε. Είπε πως η κατηγορούμενη ήταν ιδιαίτερα σπάταλη και κατηγορούσε συχνά το θύμα γιατί κέρδιζε λιγότερα χρήματα απ΄ότι στο παρελθόν.

Στο σπίτι του φονικού ο Θανάσης Λάμπρου πήγαινε σχεδόν καθημερινά καθώς είχε αντικλείδι. Κλειδί είχε και η σύζυγος του για να συνοδεύει την καθαρίστρια όποτε χρειαζόταν, σύμφωνα με τον μάρτυρα.

Ανέφερε πως το επίμαχο όπλο του είχε χαρίσει πριν από είκοσι χρόνια ένας φίλος του. Συνήθιζε να το κρύβει στην κρεβατοκάμαρα του στο συρτάρι της ντουλάπας και ήταν κατηγορηματικός πως ήταν πάντα άδειο από σφαίρες. Ισχυρίστηκε πως ο καπετάνιος γνώριζε για το όπλο και αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό. Μια μέρα που το ζευγάρι ήταν στο σπίτι του, ο καπετάνιος πήγε και πήρε το όπλο από την κρεβατοκάμαρα, το έφερε στο καθιστικό και απευθυνόμενος στη σύζυγο του, είπε:

“Το βλέπεις; Μια μέρα με αυτό θα σε σκοτώσω…”. Λόγω αυτού του περιστατικού ο μάρτυρας υπέθεσε πως η κατηγορούμενη θα γνώριζε σε ποιο δωμάτιο του σπιτιού βρισκόταν το όπλο. Ο μάρτυρας είπε ακόμη στο δικαστήριο πως και το θύμα διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με μία συνάδελφο του στη βίλα του εφοπλιστή για τον οποίο εργαζόταν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την επίμαχη μέρα που ο καπετάνιος βρέθηκε πυροβολημένος στην αυλή του, είπε πως είχε δει το θύμα να περνάει με το μηχανάκι του μπροστά από το συνεργείο του και μάλιστα τον χαιρέτησε. Όταν στις δύο παρά το μεσημέρι πήγε στο σπίτι του, είδε το μηχανάκι του θύματος. Κατευθυνόμενος προς την αυλή για να ταΐσει τα σκυλιά του τον είδε πεσμένο και αιμόφυρτο. Ανέφερε πως κάλεσε στο τηλέφωνο έναν φίλο του για να του πει τον αριθμό του Κέντρου Υγείας, το αστυνομικό τμήμα και τον δικηγόρο του. Καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο, στον τόπο έφθασε γιατρός λίγο αργότερα με περιπολικό. Σε επόμενη σχετική ερώτηση της Έδρας ανέφερε πως ο ίδιος πάνω στον πανικό του, πέταξε τις υπόλοιπες σφαίρες περιμετρικά του οικοπέδου του.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Συνολικά, στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν πάνω από είκοσι μάρτυρες, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ήδη εξεταστεί ο πατέρας, η αδελφή του θύματος και μία φίλη του και ο αστυνομικός μπροστά στον οποίο η κατηγορούμενη ομολόγησε το έγκλημα.

Η Αγγελική Νικολούλη δεν πρόλαβε να καταθέσει όπως είχε προγραμματιστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η δημοσιογράφος που η κατάθεση της στο πρώτο δικαστήριο θεωρήθηκε καίρια, καθώς από την πρώτη στιγμή μέσα από το «Τούνελ» ανέδειξε τον ύποπτο ρόλο της χήρας του καπετάνιου, περίμενε υπομονετικά τη σειρά της. Στο τέλος φάνηκε ιδιαίτερα καυστική στις δηλώσεις της, για την μεθοδευμένη προσπάθεια των συνηγόρων υπεράσπισης να μην εξεταστεί. Εκτός απροόπτου η Αγγελική Νικολούλη θα καταθέσει στην επόμενη συνεδρίαση στις 13 Ιουνίου.

Η πλευρά της υπεράσπισης υπέβαλε αίτημα, που αποδέχτηκε και η πολιτική αγωγή, να καταθέσουν η μητέρα, ο πατέρας, η αδελφή και ο γαμπρός της κατηγορούμενης, καθώς και γείτονες του ιδιοκτήτη του σπιτιού που έγινε το έγκλημα.

Περισσότερα Άρθρα

Νέο διοικητικό συμβούλιο στον «ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ»

Στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άργους «ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ» έγιναν εκλογές για νέο διοικητικό συμβούλιο με διετή θητεία. Εκλέχτηκαν  και συγκροτήθηκαν  σε σώμα οι: Πρόεδρος: Κόντης Ιωάννης Αντιπρόεδρος:   Νίκα Χαρά Ταμίας: Φλεβάρη Ουρανία Γκολέμης Κωνσταντίνος Γραμματέας: Κατσώνα Γεωργία Μέλη: 1. Σμυρναίος Θεόδωρος Θεοδωροπούλου Κωνσταντίνα Αναπληρωματικά Μέλη: Κούρου Κατερίνα Φάκλαρη Χαρίκλεια Φάκλαρη Κωνσταντίνα   Για την Εξελεγκτική Επιτροπή: […]

Τι έδειξαν τα rapid test χθες στο Λυγουριό, την Τρίπολη, τα Αθίκια και την Καλαμάτα;

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν την Παρασκευή 19 Μαρτίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through). Συνολικά, σε 82 μαζικές δειγματοληψίες σε 43 Περιφερειακές Ενότητες, διενεργήθηκαν 11.657 rapid test από τα οποία ανευρέθησαν 219 κρούσματα (1,88%). Ας δούμε όμως τα αποτελέσματα στην Πελοπόννησο: […]