18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ένα νέο κρούσμα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από τη δομή φιλοξενίας στην Ερμιονίδα

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ένα επιπλέον κρούσμα κορονοϊού επιβεβαιώθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, χθες Σάββατο 25 Απριλίου, προερχόμενο από τη δομή φιλοξενίας μεταναστών, στην Π.Ε. Αργολίδας, με τον αριθμό των συνολικών κρουσμάτων να ανέρχονται σε 180.

Σύμφωνα με το δελτίο το οποίο δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, η αναλυτική εικόνα που καταγράφεται μέχρι και χθες είναι η εξής:

“Ανακοινώνεται ένα  νέο κρούσμα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που σημειώθηκε στην δομή φιλοξενίας μεταναστών στην ΠΕ Αργολίδας. Το περιστατικό  νοσηλεύεται σε ελεγχόμενη κατάσταση.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε εκατόν ογδόντα (180) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: τέσσερα (4)*  και εκατόν πενήντα επτά (157)  δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: εκατόν εξήντα ένα (161)  αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη  αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2)*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)

ΠΕ Κορινθίας: πέντε (5)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)

ΠΕ Μεσσηνίας: δέκα (10)**  αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη  αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)**

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατό άνδρες (100)  και ογδόντα γυναίκες (80).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων πέντε (5) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και έντεκα (11) νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία. Ένας εκ των νοσηλευομένων εξήλθε από τη ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση  λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό. Σημειώνεται επίσης ότι πλήθος δειγμάτων έως σήμερα, ατόμων προερχομένων εκ του Δήμου Ερμιονίδας, από δυνητικές επαφές των ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ελέγχθηκαν και βρέθηκαν αρνητικά”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Περισσότερα Άρθρα

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορoνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Χθες, Τετάρτη 13 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (71.681) έλεγχοι, από τους οποίους οι (6.951) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.659) παραβάσεις και (22) συλλήψεις, ως […]

«Άγριες Μέλισσες» Spoiler Alert: Όλες οι συγκλονιστικές εξελίξεις της επόμενης εβδομάδας

Δείτε φωτογραφίες και διαβάστε αναλυτικά όλα όσα θα συμβούν στο Διαφάνι από την επόμενη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου μέχρι και την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου Οι ανατροπές, οι συγκρούσεις και οι αποκαλύψεις είναι συγκλονιστικές.   Δευτέρα 20 Ιανουαρίου Επεισόδιο 58 Ο Μελέτης δεν προλαβαίνει να αποτελειώσει τον Κυπραίο και συλλαμβάνεται απ’ τον Προύσαλη. Παράλληλα, ο Δούκας στριμώχνεται […]