15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ένταση στο υπουργείο Παιδείας – Εκπαιδευτικοί σκαρφάλωσαν στα κάγκελα

Ένταση επικράτησε μπροστά από την είσοδο του υπουργείου Παιδείας, με εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην εκεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας να σκαρφαλώνουν στα κάγκελα της πύλης, προσπαθώντας να διεισδύσουν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου.

Συγκεκριμένα, οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για το νέο σύστημα διορισμών βάσει μοριοδότησης, που εξήγγειλε η κυβέρνηση σε σχετικό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, οι εκπαιδευτικοί χαρακτήρισαν τα κριτήρια μοριοδότησης ως «κριτήρια απολύσεων», τονίζοντας πως το νέο σύστημα διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει το πτυχίο τους και παράλληλα τους «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα».

Να σημειώσουμε ότι οι εκπαιδευτικοί ζητούν άμεση συνάντηση με τον Κώστα Γαβρόγλου, για να ενημερωθούν από τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας για το νέο σύστημα μοριοδότησης.

Περισσότερα Άρθρα

Νέα πρόσκληση για τουριστικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις από την “Αρκαδία 2020”

Στη δημοσιότητα έχει δοθεί η νέα πρόσκληση, της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΤΑΠΤοΚ «Αρκαδία 2020», για την «ενίσχυση του εκσυγχρονισμού επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών ή στην παραγωγή και διάθεση μεταποιητικών προϊόντων». Η δράση έχει προϋπολογισμό 2.500.000 ευρώ και η υποβολή φακέλων υποψηφιότητας ολοκληρώνεται στις 27 Μαΐου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη δημιουργήθηκε […]

Ασθενείς σεισμικές δονήσεις αισθητές στην Πάτρα και σε αρκετές περιοχές της Αχαΐας – Τι εκτιμά ο Σώκος

Ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 8.15 σήμερα το πρωί, στην Πάτρα και σε αρκετές περιοχές της Αχαΐας. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 9 χιλιόμετρα νότια της Πάτρας, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα […]