19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Έτοιμο το κτίριο της Παναγίας στο Παλιό Ναύπλιο

Εδώ και λίγο καιρό έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου στην Πλατεία Συντάγματος (Κωλέττη 9), ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού Γενεσίου Της Θεοτόκου Ναυπλίου (Παναγία).

Μετά από σωρεία δυσκολιών επί δεκαετίες και υπομονής πολλής από τους συνεργάτες του Ι.Ναού και με την σωτήριο επέμβαση των κ.κ. ΜΠΕΛΙΤΣΟΣ – ΗΛΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. ως μισθωτές του προς κατάρρευση και ως επικίνδυνη οικοδομή χαρακτηρισθέντος ακινήτου, επετεύχθη με κοπιώδη και πολυέξοδο αγώνα η αναμόρφωση του σε ένα υπερπολυτελή Ξενοδοχείο ,γεγονός που απέτρεψε τον δημόσιο κίνδυνο που εγκυμονούσε από την παλαιότητα του ,ανέδειξε ακόμη περισσότερο τον περιβάλλοντα τουριστικό χώρο , δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας αλλά και θα παραδώσει στις επόμενες γενεές της Εκκλησίας μας ένα κτίριο άρτιο και προσοδοφόρο για τις πολυποίκιλες μελλοντικές ανάγκες του πνευματικού και κοινωνικού της έργου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριο για την πατρική και θεσμική στήριξη αυτής της προσπάθειας,την Αρχαιολογική Υπηρεσία , καθώς και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ευχόμενοι καλές δουλειές με υγεία,χαρά και πρόοδο στους αγαστούς συνεργάτες και μισθωτές του Ι.Ναού κ.Περικλή Μπελίτσο, κ.Αναστάσιο Ηλιάδη και Φώτιο Βασιλειάδη.

ΕΚ ΤΟΥ Ι.ΝΑΟΥ

ΓΕΝΕΣΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Περισσότερα Άρθρα

Δήμος Ναυπλιέων: Από την Τρίτη 24 Μαρτίου οι φιλόζωοι θα μπορούν να προμηθεύονται τροφές ώστε να ταΐζουν τα αδέσποτα

Με ανάρτηση του ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος αναφέρει ότι: Η επιτροπή του Δήμου Ναυπλιέων για τα ζώα συντροφιάς έχει ήδη ενεργοποιηθεί μετράει αρκετές παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά στειρώσεις , αποπαρασιτώσεις, θεραπείες κλπ. Σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί συζητήθηκαν δύο θέματα: 1. Το τάισμα των αδέσποτων του […]

Ανακοίνωση της παράταξης ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ, για την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ του Γιάννη Μαλτέζου

«”Κακαί γεωργείν χείρες ευ τεθραμμέναι- Τα καλοθρεμμένα χέρια είναι ακατάλληλα για τη γεωργία (Ευριπίδης)» Μετά τα τρία χρόνια ανυπαρξίας του ως αντιπεριφερειάρχης και μηδενικό έργο για το δήμο Άργους Μυκηνών αλλά και αποτυχημένη παρουσία ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τον Δημήτρη Καμπόσο και την επίσης αποτυχημένη υποψηφιότητα του με τον… κ. Καρούζο, καθιστώντας τον γυρολόγο […]