19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Έφτασε η ώρα για το «click inside»

Η αγορά μπορεί να συνεχίσει να υπολειτουργεί για ένα αρκετό χρονικό διάστημα ακόμα, ωστόσο στο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχουν ξεκινήσει ήδη το σχεδιασμό για το πώς θα γίνει η σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr, οι επιτελείς του υπουργείου έχουν ήδη συγκροτήσει σχέδιο με την ονομασία «click inside». Τι είναι αυτό; Ουσιαστικά να επιτραπεί στα καταστήματα να υποδέχονται έναν ιδιαίτερο μικρό αριθμό καταναλωτών στο εσωτερικό τους, ο οποίος και πάλι θα εξαρτάται απ’ τα τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος. Για να διασφαλιστεί μάλιστα ότι ο αριθμός των επισκεπτών θα είναι μικρός θα χρησιμοποιηθεί η εμπειρία του «click away». Εν ολίγοις ο καταναλωτής είτε τηλεφωνικά είτε διαδικτυακά θα κλείνει ραντεβού με το κατάστημα σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Ραντεβού το οποίο θα πιστοποιείται και πάλι με sms. Το μέτρο-«γέφυρα» προς την επαναλειτουργία της αγοράς θεωρείται από τα στελέχη του υπ. Ανάπτυξης ότι θα μπορούσε να βοηθήσει εκείνο το τμήμα της αγοράς, όπως π.χ. τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης που έχουν μειονέκτημα με τη διαδικασία του «click away» αφού ο καταναλωτής χρειάζεται να δοκιμάσει για να αγοράσει.

Μάλιστα η σκέψη είναι «click away» και «click inside» να λειτουργήσουν παράλληλα ώστε να μπορεί κάποιο κατάστημα να είναι σε θέση να εξυπηρετεί περισσότερους καταναλωτές. Εφόσον κάποιος καταναλωτής ξέρει τι θέλει να αγοράσει και το παραγγείλει ή το προπληρώσει ηλεκτρονικά θα μπορεί να παραλαμβάνει έξω απ’ το κατάστημα, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα σε κάποιον άλλο αναποφάσιστο καταναλωτή να είναι εντός του καταστήματος.

Σε κάθε περίπτωση η έναρξη ισχύος του «click inside» φαίνεται πως αργεί ακόμα, και όπως έλεγε το πρωί ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνις Γεωργιάδης όλα θα κριθούν απ’ την εξέλιξη της πανδημίας. Η πρόταση προς την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αναμένεται να κατατεθεί στις αρχές του επόμενου μήνα, όταν θα επιχειρηθεί μία επαναξιολόγηση της κατάστασης.

Προς το παρόν το click away ήρθε για να μείνει, όπως έλεγε και ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης στο ΘΕΜΑ 104,6. Αναφερόμενος στην προοπτική ανοίγματος της αγοράς ο ίδιος εστίασε στην κρισιμότητα των επόμενων δέκα ημερών όπου θα φανούν τα απόνερα των εορτών.

Πηγή: protothema.gr

Περισσότερα Άρθρα

Επανατοποθέτηση θαλάσσιων ραμπών για ΑΜΕΑ στις τέσσερις «γαλάζιες» παραλίες του Δήμου Ναυπλιέων

Ολοκληρώθηκε η επανατοποθέτηση του ολοκληρωμένου συστήματος πρόσβασης στην θάλασσα για Άτομα με Αναπηρία Sea Access στις τέσσσερις παραλίες του Δήμου Ναυπλιέων με γαλάζια σημαία και πιο συγκεκριμένα της Πλάκας, στο Κονδύλι, της Καραθώνας και του Τολού. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και έγιναν οι απαραίτητες επιμέρους λειτουργικές μικροπαρεμβάσεις που απαιτούνται για την απρόσκοπτη και ομαλή χρήση […]

Σύμβαση για τη συντήρηση του δικτύου ύδρευσης στον Δήμο Ερμιονίδας

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στο περιθώριο της σημερινής διάσκεψης στο Ναύπλιο, υπέγραψε προγραμματική σύμβαση 70.000 ευρώ με τον δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο. Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η συντήρηση του δικτύου ύδρευσης στον Δήμο Ερμιονίδας.