16 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ήττα για τον Ολυμπιακό στο Μόναχο, 74-68 η Μπάγερν

Την δεύτερη ήττα του στη φετινή Ευρωλίγκα και πρώτη μακριά από το ΣΕΦ γνώρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχασε 74-68 από την Μπάγερν στο Μόναχο, σε παιχνίδι για την 5η αγωνιστική. Πλέον, οι Πειραιώτες μετρούν 3 νίκες και 2 ήττες με τους Βαυαρούς να φτάνουν στην τέταρτη επιτυχία τους.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ακολουθούσαν τον ρυθμό της αντιπάλου, δεν κατάφεραν να κάνουν το δικό τους παιχνίδι και τα «έσπασαν» έξω από τα 6.25 με 6/28! Χαρακτηριστικά 0/4 τρίποντα είχαν οι Σλούκας, Σπανούλης και Χάρισον!

Θύτης του Ολυμπιακού, ο πρώην «ερυθρόλευκος» Ουέιντ Μπάλντγουιν με 18 πόντους, εκ των οποίων τους επτά πέτυχε διαδοχικά στην 3η περίοδο, όταν η ομάδα του Πειραιά, αν και είχε προηγηθεί για πρώτη φορά, δέχτηκε επιμέρους σκορ 11-3. Ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς (16π., 4ρ., 3ασ.) έκανε σπουδαία δουλειά, κυρίως στο α΄ μέρος για τους Βαυαρούς που μετά τις τρεις διαδοχικές εκτός έδρας νίκες επί Άλμπα Βερολίνου, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Φενερμπαχτσέ έκαναν το 4-1 στο σύνολο (σερί 4-0), με το πρώτο θετικό αποτέλεσμα στην “Audi Dome” στη Euroleague φέτος.

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού αναδείχτηκε ο Κώστας Παπανικολάου με 13 πόντους, 12 πέτυχε ο Τσαρλς Τζένκινς και 11 ο Σακίελ ΜακΚίσικ. Οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν στους 4 πόντους, με υπερπροσπάθεια στο τέλος, αλλά η ομάδα του πρώην Ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής Ελλάδας, Αντρέα Τρινκιέρι, ήταν ανώτερη το βράδυ της Παρασκευής (23/10).

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να περιορίσει την επίθεση της Μπάγερν στο πρώτο δεκάλεπτο, σε ένα σημείο του αγώνα όπου επιθετικά βρήκε λύσεις. Ο Πρίντεζης με γκολ-φάουλ μείωσε σε 4-3, ενώ για τους γηπεδούχους ο Τζέντοβιτς δημιούργησε πρόβλημα σκοράροντας τους 8 από τους 22 πόντους της ομάδας του. Με Σλούκα και Παπανικολάου ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 8-8, ενώ καλάθι πέτυχε και ο ΜακΚίσικ. Λούτσιτς και Μπάλντγουιν με δύο τρίποντα έφεραν τους Βαυαρούς στο +6 (16-10). Τελικά η Μπάγερν έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +4 (22-18) με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν πόντους από τους Πρίντεζη, Σλούκα, Μάρτικ και Παπανικολάου.

Ο ρυθμός του αγώνα και η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Αρχικά ο Τζένκινς με τρίποντο μείωσε σε 22-21 για τον Ολυμπιακό, ωστόσο η Μπάγερν με τους Τζίπσερ και Λούτσιτς προηγήθηκε 31-22. Ο Τζένκινς με νέο τρίποντο μείωσε εκ νέου για τον Ολυμπιακό, ο οποίος με πέντε συνεχόμενους πόντους από τον Βεζένκοφ έφτασε για ακόμα μία φορά στο -1 (33-32). Από εκεί και πέρα ήρθε η αδράνεια για τους «ερυθρόλευκους» με τους Γερμανούς να κάνουν επί μέρους σκορ 6-2 και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 39-34.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 41-41 χάρη σε 5 διαδοχικούς πόντους του Σακίελ ΜακΚίσικ και δίποντο του Πρίντεζη. Ακολούθησε «μάχη» μέχρι το 48-48, με τον Βλάντιμιρ Λούτσιτς ηγέτη της Μπάγερν σε αυτό το διάστημα και τους Παπανικολάου, Έλις «επιθετικές αιχμές» των «ερυθρόλευκων». Ο Ολυμπιακός προσπέρασε για πρώτη φορά στον αγώνα 49-50 με 2/2 βολές του Κώστα Παπαπανικολάου, αλλά ακολούθησε «ερυθρόλευκο» black out. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχασε τη σύνδεση με το καλάθι, επιτρέποντας στην Μπάγερν να σημειώσει επιμέρους σκορ 11-3! Επτά σερί πόντους πέτυχε δε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Ουέιντ Μπάλντγουιν. Ντέντοβιτς, Ρέινολντς και Τσίπσερ διαμόρφωσαν το σκορ της 3ης περιόδου, 61-53.

Από το -8 μπήκε η ομάδα του Ολυμπιακού στην 4η περίοδο και η στατιστική έδειχνε υπεροχή της Μπάγερν στα ριμπάουντ, σχεδόν διπλάσια εύστοχα δίποντα και μία επιμονή έξω από τη γραμμή των τριπόντων για τους «ερυθρόλευκους», απ’ όπου ήταν δραματικά άστοχοι. Με 0/4 τρίποντα του Σλούκα, 0/3 του Σπανούλη, 0/3 του Πρίντεζη και 0/3 του MVP του Ολυμπιακού κόντρα στη Μακάμπι Ααρον Χάρισον… ο Τρινκιέρι μάλλον ζητούσε από τους παίκτες του να αφήνουν την ελληνική ομάδα να σουτάρει έξω από τα 6.75! Μετά από 4 λεπτά στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός απλώς βρισκόταν στο -7 (68-61), χάρη σε 4 διαδοχικούς πόντους του Χάρισον.

Προηγουμένως είχε δεχτεί τεχνική ποινή ο Γιώργος Μπαρτζώκας για έντονη διαμαρτυρία (63-55). Το -6 από γκολ φάουλ του ΜακΚίσικ και μία βολή του Παπανικολάου (70-64) γέμισαν ελπίδες τους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά ακολούθησαν ένα άστοχο τρίποντο του Χάρισον και ένα λάθος του Μάρτιν. Ο ΜακΚίσικ με 1/2 βολές έφερε τον Ολυμπιακό στο -5, 70-65. Δύο λεπτά πριν τη λήξη ο Λούτσιτς έκανε το 72-65, με τον Κώστα Παπανικολάου με μία βολή να «γράφει» το 72-66. Ο Τζένκινς πήρε το 4ο φάουλ του Μπάλντγουιν και ήταν εύστοχος από τη γραμμή του φάου, 72-68, με τους Τσίπσερ και ΜακΚίσικ να είναι άστοχοι σε τρίποντο διαδοχικά.

Στα 34΄΄, ο Μάρτιν έστειλε στη γραμμή των βολών τον Μπάλντγουιν, αυτός αύξησε σε 18 τους προσωπικούς πόντους του, βάζοντας την «υπογραφή» του στην 4η σερί νίκη και στο σύνολο της Μπάγερν (74-68).

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 39-34, 61-53, 74-68.

Μπάγερν Μονάχου (Αντρέα Τρινκιέρι): Bάιλερ-Μπαμπ 4, Μπάλντουιν 18 (1), Μπρέι, Ρέινολντς 10, Τόμας 2, Λούτσιτς 16 (2), Φλακαντόρι, Τζέντοβιτς 10, Τσίπσερ 6 (1), Τζόνσον, Σίσκο 2, Ραντόσεβιτς 6.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάρισον 3 (1), Σπανούλης 2, Σλούκας 6, Μάρτιν 2, Βεζένκοβ 7 (1), Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 13 (2), Ζαν-Σαρλ, Τζένκινς 12, Έλις 5, ΜακΚίσικ 11 (1).

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Στον 45χρονο που είχε παρασυρθεί από χείμαρρο ανήκει η σορός που βρέθηκε στο Φράγμα του Φλόκα

Με τον πλέον τραγικό τρόπο μπαίνει τέλος στην υπόθεση θανάτου του Νίκου Αναστόπουλου, αφού ταυτοποιήθηκε η σορός  που εντοπίστηκε την περασμένη Παρασκευή στο Φράγμα του Φλόκα. Όπως αναφέρει το patrisnews.com, τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA δείχνουν πως το άψυχο σώμα που εντοπίστηκε από βοσκούς το πρωί της περασμένης Παρασκευής στο Φράγμα του Φλόκα, ανήκει στον 45χρονο […]

Παρέμβαση Ανδριανού για την επίλυση του μείζονος κτιριακού προβλήματος του Δημοτικού Σχολείου Πορτοχελίου

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα Αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο και την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως με θέμα έγγραφο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Πορτοχελίου που αφορά το μείζον πρόβλημα των κτιριακών υποδομών του σχολείου. Το κείμενο της Αναφοράς έχει ως […]