18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αίτημα περί προσωρινής αναστολής λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Ερμιονίδας

Κακός χαμός με τον κορονοϊό, κλείνουν τα μισά σχολεία της Αργολίδας-Δείτε ποια

Επιστολή στους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας απέστειλε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος με αίτημα την αναστολή προσωρινά της λειτουργίας δια ζώσης των σχολικών μονάδων στον Δήμο λόγω των κρουσμάτων που έχουν παρουσιαστεί.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Γεωργόπουλου:

Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει αποδέκτες έντονης ανησυχίας γονέων και κηδεμόνων, σχετικά με την έκταση των κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς έχουν διαπιστωθεί κάποια θετικά κρούσματα σε μαθητές και σε εκπαιδευτικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αναμένονται αποτελέσματα των άμεσων επαφών κάποιων μαθητών και καθηγητών, τα δείγματα των οποίων θα ληφθούν σήμερα.

Στο μεσοδιάστημα μέχρι την λήψη των αποτελεσμάτων των test υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω μετάδοσης του ιού.

Όπως μπορεί να γίνει κατανοητό επικρατεί μία σύγχυση και πολλοί γονείς επιλέγουν να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, φοβούμενοι τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπολειτουργούν τα σχολεία και να δημιουργούνται κενά.

Σας ζητώ, για την τρέχουσα εβδομάδα και μέχρι να έχουμε μία διαμορφωμένη εικόνα σε σχέση με τα κρούσματα στις σχολικές μονάδες, να εξετάσετε το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν τα σχολεία με τηλεκπαίδευση.

Γιάννης Γεωργόπουλος
Δήμαρχος Ερμιονίδας

Περισσότερα Άρθρα

Εξιχνιάσθηκε άμεσα ανθρωποκτονία σε βάρος 73χρονου στη Μεσσηνία

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 73χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 17.2.2022, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας. Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις (3) ημεδαποί, 68χρονος, 39χρονος και 23χρονη, αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα (21.2.2022), μετά από Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας. Σε […]

Σοκαριστικό περιστατικό: Γυναίκα ξυλοκόπησε άγρια τον 6χρονο γιο της

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι μία γυναίκα στη Λαμία ξυλοκόπησε άγρια τον 6χρονο γιο της. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η 33χρονη φέρεται να γρονθοκόπησε και να χτύπησε στο κεφάλι το μικρό της αγοράκι, στέλνοντάς το στο νοσοκομείο, για λόγους που δεν έχουν πλήρως εξακριβωθεί. Το παιδί διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ κρίθηκε από τους […]