19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Αγανακτισμένοι οι έμποροι ζήτουν άμεση λύση απο την κυβέρνηση με τις επιταγές!

Το θέμα των επιταγών έχει τεθεί επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα από τον εμπορικό κόσμο καθώς το κλείσιμο της αγοράς έχει προκαλέσει συνθήκες ασφυξίας στις επιχειρήσεις το οποίο επιδεινώθηκε μετά και το περιορισμένο άνοιγμα της αγοράς τα Χριστούγεννα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας δια του προέδρου του κ. Σταύρου Καφούνη, ζήτησε την άμεση παρέμβαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κυρίου Θεόδωρου Σκυλακάκη για το θέμα των επιταγών που όπως λέει έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στην αγορά, διότι ενώ όλοι περίμεναν να καλύψουν ένα μέρος των ταμειακών τους αναγκών την εορταστική περίοδο, τα καταστήματα παρέμειναν ουσιαστικά κλειστά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος ζήτησε την άμεση διευθέτηση του θέματος των επιταγών για όλες τις επιχειρήσεις με μεγάλη πτώση τζίρου, ανεξαρτήτως κλάδου. Παράλληλα ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α τόνισε ότι κρίνεται αναγκαίο να καλυφθούν όχι μόνο οι εκδότες αλλά και οι κομιστές, ώστε να αποφύγουμε το ξαφνικό “πάγωμα” της αγοράς.

Τέλος, ο κ. Καφούνης επικεντρώθηκε στην επιστρεπτέα προκαταβολή που παραμένει το μόνο πραγματικό εργαλείο παροχής ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για τους επόμενους κύκλους, πρότεινε την αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων και ζήτησε το βασικό κριτήριο αξιολόγησης να είναι η συνολική πτώση του τζίρου του 2020 σε σχέση με αυτόν του 2019, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε αδικία.

Όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος, ο υπουργός έδειξε ότι έχει απόλυτη γνώση της πραγματικής κατάστασης και ότι προτίθεται να εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις στα δύο φλέγοντα θέματα που τέθηκαν.

Ο Σ. Καφούνης επιχειρώντας να καθησυχάσει τους χιλιάδες συναδέλφους του που αγωνιούν, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την άμεση ανταπόκριση του υπουργού και αισιόδοξος τόσο για την άμεση ρύθμιση του καυτού θέματος των επιταγών όσο και για την ενίσχυση της επιστρεπτέας προκαταβολής

Περισσότερα Άρθρα

Γιάννης Τρουπής: «Ναι στα υψηλότερα εισοδήματα αλλά με προϋποθέσεις»

1ο Φεστιβάλ Λακωνικών Προϊόντων Παρουσία, Υπουργών, βουλευτών, προέδρων και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και της Επιμελητηριακής Κοινότητας και πλήθους κόσμου διοργανώθηκε με επιτυχία από το Επιμελητήριο Λακωνίας την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, το 1ο Φεστιβάλ Λακωνικών Προϊόντων με τίτλο: «Η Λακωνία σε Πρώτο Πρόσωπο», που διεξήχθη από την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 έως την Κυριακή 16 Ιουλίου […]

Beyonce: Έκανε δωρεά 500.000 δολαρίων σε ανθρώπους που κινδυνεύουν με έξωση

H Beyoce για μία ακόμη φορά στηρίζει ανθρώπους που έχουν ανάγκη, προσφέροντας επιδόματα 5.000 δολαρίων σε ανθρώπους που είναι αντιμέτωποι με κατάσχεση ή έξωση, εξαιτίας της στεγαστικής κρίσης που έχει προκαλέσει o κορονοϊός. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση για τα επιδόματα από τις 7 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η σταρ στην ιστοσελίδα της. Στα τέλη Ιανουαρίου […]