19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Αγιοι Θεόδωροι: Σοκάρουν οι καταθέσεις των ληστών-δολοφόνων -«Θέλαμε τη χρυσή αλυσίδα της»

Σοκάρουν οι καταθέσεις των δύο συλληφθέντων για τη δολοφονία της 73χρονης στους Αγίους Θεοδώρους.

Οι δύο συλληφθέντες και οι δύο κάτω των 30, κάτοικοι του καταυλισμού Ρομά των Μεγάρων, υποστήριξαν ότι βρέθηκαν το μοιραίο πρωινό στη λαϊκή των Αγίων Θεοδώρων και εκεί εντόπισαν την άτυχη γυναίκα που ψώνιζε παρέα με τον άντρα της. Είδαν συγκεκριμένα τη χρυσή καδένα που φορούσε και όπως λέει ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων στις καταθέσεις τους «σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να βγάλουμε ένα καλό μεροκάματο», εννοώντας να της την κλέψουν.

Οι δύο συλληφθέντες ακολούθησαν το ηλικιωμένο ζευγάρι στο σπίτι του στάθμευσαν απέξω και ενώ ο ένας περίμενε στο τιμόνι και με αναμμένη μηχανή ο άλλος πλησίασε στην αυλή του σπιτιού του ηλικιωμένου ζευγαριού στους Αγίους Θεοδώρους και φώναξε την γυναίκα. Εκείνη βγήκε έξω, ο 26χρονος προσπάθησε να της τραβήξει την αλυσίδα για να της την κλέψει, εκείνη αντιστάθηκε και στη συνέχεια την πάτησαν με το αυτοκίνητό τους. Ο ένας εκ των δύο, αυτός που της τράβηξε την αλυσίδα, υποστηρίζει ότι την παρέσυρε και την πάτησαν χωρίς να το καταλάβουν, λέγοντας ότι το κατάλαβαν λίγα μέτρα παρακάτω, όταν την είδαν πεσμένη κάτω από τον καθρέφτη.

Ο δεύτερος συλληφθείς, ο 28χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, υποστηρίζει ότι η άτυχη γυναίκα είχε πέσει κάτω κατά την πάλη της με τον ληστή και φίλο του, μπροστά από το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να μην τη δει και να την πατήσει. Το κατάλαβε, όπως λέει, όταν πέρασε από πάνω της.

Όπως υποστηρίζει ο 26χρονος όλο αυτό το διάστημα που καταζητούνταν βρίσκονταν στην Αθήνα μέσε σε ένα αυτοκίνητο και συζητούσαν για αυτό που έκαναν.

 

Άγιοι Θεόδωροι: Αποσπάσματα από τις καταθέσεις τους

Αποσπάσματα της κατάθεσης του 26χρονου συνοδηγού

«Κάποια στιγμή προσέξαμε στη λαϊκή μια ψηλή κυρία που φορούσε μια χρυσή αλυσίδα να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο που την περίμενε ο άντρας της. Τότε είπαμε με τον… ότι είναι καλή ευκαιρία να βγάλουμε ένα μεροκάματο άμα της την πάρουμε. Πήραμε λοιπόν το αυτοκίνητο και εμείς και τους ακολουθήσαμε».(…)

 

«Εγώ κατέβηκα (σσ από το αυτοκίνητο) ”καλέ κυρία, καλέ κυρία”, για να βγει έξω και να της πάρω την αλυσίδα. Μόλις φώναξα μια δυο φορές, η κυρία δεν βγήκε έξω και σκέφτηκα να φύγω. Όταν όμως πήγα να φύγω βγήκε έξω. Ήρθε έξω και ήρθε κοντά μου. Μόλις ήρθε εγώ έπιασα και της τράβηξα την αλυσίδα από το λαιμό. Της έκοψα την αλυσίδα αλλά δεν πρόλαβα να την πάρω γιατί με έπιασε από τη μπλούζα με το χέρι της. Την ίδια στιγμή άκουσα φωνές και φοβήθηκα μην μας πιάσουν. Έτρεξα μπροστά στο αυτοκίνητο και μπήκα γρήγορα στη θέση του συνοδηγού. Όταν μπήκα ο…. έβαλε ταχύτητα και έφυγε γρήγορα. Εγώ δεν κατάλαβα τίποτα εκείνη την ώρα, γιατί φοβόμουν μην μας πιάσουν. Ο… όμως μου είπε: ”Μ@@@@α την πάτησα την κυρία, την είδα ξαπλωμένη από τον καθρέπτη”.

 

Αποσπάσματα της κατάθεσης του 28χρονου οδηγού

«Βγήκε ο… από τη θέση του συνοδηγού που καθόταν και είπε ότι θα πάει να πάρει την αλυσίδα από την κυρία. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο, πήγε από πίσω και άνοιξε το πορτ μπαγκάζ για να μη φανεί ο αριθμός της πινακίδας. Δεν θυμάμαι αν άφησε την πόρτα του οδηγού ανοιχτή ή κλειστή. Εγώ τη μηχανή δεν την είχα σβήσει. Ο… πήγε στην είσοδο του σπιτιού και άρχισε να φωνάζει ”κυρία κυρία”. Μετά από λίγη ώρα βγήκε από το σπίτι η κυρία που είχαμε δει στη λαϊκή. Ο… πήγε δίπλα της και κάτι της είπε, όμως δεν μπόρεσα να ακούσω γιατί είχα το παράθυρο κλειστό. Για να καταλάβετε, ο… με την κυρία αυτή ήταν ακριβώς στην είσοδο του σπιτιού , δίπλα από τη θέση του οδηγού, ενώ εγώ είχα μείνει μέσα, στη θέση του οδηγού και περίμενα. Φοβόμουν μήπως κάτι δεν πάει καλά. Εκείνη τη στιγμή ο… έκανε μια κίνηση και της άρπαξε την αλυσίδα από το λαιμό. Δυσκολευόταν όμως να τη βγάλει, γιατί η κυρία άρχισε να παλεύει. Ο…. την έριξε κάτω στο δρόμο, μπροστά από την μπροστινή ρόδα που είναι στη μεριά το οδηγού. Μετά η κυρία τον έπιασε από τη μπλούζα και άρχισε να τον τραβάει. Ο… πηγαίνει προς τα πίσω, προς τη θέση του συνοδηγού, όμως η κυρία δεν άφηνε την μπλούζα του και έτσι την τράβηξε μαζί του προς το μέρος του. Για να καταλάβετε ο… με την κυρία ήταν μπροστά από το αυτοκίνητο, όμως εγώ την κυρία δεν την έβλεπα καθόλου, γιατί ήταν κάτω στο δρόμο. Άκουσα φωνές και φοβήθηκα μήπως μας πιάσουν. Γύρισα το κεφάλι μου και είδα να βγαίνει μέσα από το σπίτι ο άνδρας της κυρίας. Επειδή τρόμαξα έβαλα γρήγορα ταχύτητα και ξεκίνησα με το αυτοκίνητο να μην μας πιάσουν. Όπως ξεκίνησα γρήγορα, κατάλαβα ότι πάτησα την κυρία με τις ρόδες από το αυτοκίνητο. Εγώ δεν την έβλεπα και δεν ήξερα που ήταν για αυτό ξεκίνησα. Το αυτοκίνητο όμως χοροπήδησε και τότε κατάλαβα τι είχε γίνει. Τρελάθηκαν και προσπάθησα να φύγω πιο γρήγορα. Πήγα λίγο πιο κάτω στο δρόμο και μπήκε μέσα ο… στη θέση του συνοδηγού».

Έγκλημα στους Αγίους Θεοδώρους

Οι δυο άνδρες 28 και 26 ετών που αναζητούνταν από την ΕΛΑΣ για το θάνατο της 73χρονης στους Αγίους Θεόδωρους παραδόθηκαν προχθές το βράδυ στην Αστυνομία.

Όπως προέκυψε, ο 28χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, παράβαση του νόμου «περί όπλων» και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ ο 26χρονος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστείες.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Δημοσκόπηση Alco: Πάνω από 13 μονάδες η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Στις 13,6 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τα στοιχεία της τελευταίας δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO, η οποία παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, τα κόμματα λαμβάνουν: ΝΔ: 37,4%, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: 23,8%, ΚΙΝΑΛ: 5,9%, ΚΚΕ: 5,6%, Ελληνική Λύση: 4,2%, ΜέΡΑ25: 2,9%, Πλεύση Ελευθερίας: […]

Νέα Εταιρική ταυτότητα για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

«Τον δύσκολο χειμώνα τον οποίο διανύσαμε, εκτός από την προετοιμασία του καλλιτεχνικού προγράμματος 2021 και την υλοποίηση της επιτυχημένης πλατφόρμας νέων δράσεων που εγκαινιάσαμε (OPEN PLAN), εργαστήκαμε για τον ανασχεδιασμό της εταιρικής μας ταυτότητας, στο πλαίσιο της ευρύτερης ανανέωσης του θεσμού», αναφέρει μεταξύ άλλων η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο πλαίσιο της […]