19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Αδιανόητο ο Γκιόλας έσπρωξε τον Κυρανάκη μέσα στην Βουλή,παραλίγο να πέσει ξύλο…

Ανέβηκαν οι τόνοι, όταν ο πρωην υπουργός αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του βουλευτή Κυρανάκη – «Είσαι προβοκάτορας» αποκάλεσε τον βουλευτή της ΝΔ – «Είσαι κότα λειράτη» του ανταπάντησε ο βουλευτής της ΝΔ – Η ένταση κλιμακώθηκε, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Γκιόλας έσπρωξε τον βουλευτή της ΝΔ – Παρέμβαση της φρουράς για να μην πιαστούν στα χέρια
Ένταση προκλήθηκε κατά την εξέταση του Παύλου Πολάκη από τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής που ερευνά την σκευωρία Novartis όταν ο μάρτυρας αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κυρανάκη ισχυριζόμενος ότι είναι “προβοκάτορας” και αποχώρησε.

«Είσαι προβοκάτορας. Φεύγω» είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Παύλος Πολάκης και αποχώρησε απο την αίθουσα

«Είσαι κότα λειράτη» του απάντησε ο Κώστας Κυρανάκης.

Το επεισόδιο κλιμακώθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Γκιόλας έσπρωξε τον Κ. Κυρανάκη. Απο την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαιώνεται το άγριο σκηνικό ωστόσο υποστηρίζουν ότι η ακραία αντίδραση του βουλευτή προκλήθηκε επειδή τους επιτέθηκε φραστικά ο Κ. Κυρανάκης.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι αν δεν υπήρχε παρέμβαση της φρουράς του κοινοβουλίου οι Γκιόλας – Κυρανάκης θα πιάνονταν στα χέρια. Ωστόσο, όταν το κλίμα αποσυμπιέστηκε οι δύο τους έδωσαν αμοιβαίες εξηγήσεις και έλυσαν την παρεξήγηση.

Ολοι οι εκρηκτικοί διάλογοι

Πιο αναλυτικά το εκρηκτικό επεισόδιο εκτυλίχθηκε με τους εξής διαλόγους:

Κ. Κυρανάκης: Γιατί ο Τσιπρας επέλεξε για υπουργό τον Παπαγγελόπουλο;

Π. Πολακης: είναι δικαίωμα του πρωθυπουργού να επιλέγει τους υπουργούς σύμφωνα με την κρίση του

Κ. Κυρανάκης: δεν σε ενοχλεί που έκανε έναν δεξιό υπουργό δικαιοσύνης;

Π. Πολάκης: Εσένα δεν σε ενοχλεί που έκανες τόσο αγώνα και ο Μητσοτάκης έκανε τελικά υπουργούς του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ; Χρυσοχοΐδη, Θεοδωρικάκο, Λίβανιο; Εσένα δεν σε ενοχλεί αυτό σαν δεξιό;

Κ. Κυρανάκης: δηλαδή ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον Παπαγγελόπουλο λόγω προσόντων;

Π. Πολάκης: Γιατί μου κάνεις αυτές τις ερωτήσεις, θέλεις να αποδείξεις κάτι στο κόμμα σου, επειδή σε είχαν κόψει ένα διάστημα και σου έκανε κριτική η Ντόρα;

Κ. Κυρανάκης: Σταμάτα να κρύβεσαι πίσω απο τα φουστάνια της Ντόρας. Αν έχεις κάτι να πεις να το πεις ευθέως

Π. Πολάκης: είσαι χυδαίος προβοκάτορας. Εγώ δεν σου απαντάω. Φεύγω

Κ. Κυρανάκης: Είσαι κότα και δεν απαντάς.

Π. Πολάκης: Δεν θα δεχτώ άλλες ερωτήσεις απ αυτον

Ι.Μπουγας: Θα συνεχίσει ο κ. Νικολακόπουλος. Έχετε αντίρρηση κ. Πολάκη?

Π. Πολάκης: Με τον κ. Κυρανάκη έχω πρόβλημα.

Κ. Κυρανάκης: Είστε κότες

Σε εκείνο το σημείο, ο κ. Κυρανάκης σηκώθηκε απο το έδρανό του προκειμένου να αποχωρήσει απο την αίθουσα και τότε ο Γ. Γκιόλας έτρεξε προς το μέρος του και τον έσπρωξε προς την έξοδο. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι αν δεν υπήρχε παρέμβαση απο την φρουρά της Βουλής και απο υπαλλήλους, το επεισόδιο θα κλιμακωνόταν επικίνδυνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας απαντώντας στον Θάνο Πλεύρη αναφορικά με την αναλυτική γνώση που είχε για όσα υποστήριζαν οι “κουκουλοφόροι” μάρτυρες είπε “δεν τους ήξερα. Ελεγα αυτά που είχα διαβάσει. Απλά είχα διαβάσει και είναι βέβαιο οτι τα έχουν πιάσει διότι μόνο έτσι ήξεραν. Μπορεί να είναι και άνθρωποι που τους ειχαν για κατηγορούμενους και τους είπαν “πείτε πράγματα για να γίνετε μάρτυρες. Αυτό δεν γίνεται;”.

Ο ίδιος προκειμένου να δικαιολογήσει την μη έκδοση δελτίου τιμών απο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015 υποστήριξε πως “δεν προλάβαμε” και ότι “κυβερνούσαμε μετά τον Οκτώβρη του 2015”.

Εκτός αυτών, ο Παύλος Πολάκης φέρεται να επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και για την περίφημη δήλωσή του πως για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές πρέπει να βάλει τους πολιτικούς του αντίπαλους στην φυλακή.

Δ.Μπιάγκης: Στις 14 Οκτωβρίου του 2018 μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είχατε πει ότι «θα κερδίσουμε τις εκλογές μόνο αν βάλουμε κάποιους φυλακή».

Την ίδια ημέρα είπατε επίσης ότι «Δεν μπορεί ο άλλος να κάνει προανάκριση έξι χρόνια, έτσι είναι έξω ο Λοβέρδος». Πώς είχατε τέτοια βεβαιότητα; Με ποια στοιχεία είπατε κάτι τέτοιο;

Π.Πολάκης: Εγώ ό,τι έλεγα ήταν με βάση τα δημοσιεύματα. Εγώ όσα έγραφαν είπα.

Δ.Μπιάγκης: Ναι αλλά κατονομάσετε τον Ανδρέα Λοβέρδο

Π.Πολάκης: Όχι ονόματα δεν είπα.

Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δ.Μπιάγκης ανέγνωσε στην Επιτροπή τα λεχθέντα του Π.Πολάκη που ονοματίσει τον Α.Λοβέρδο και επιπλέον κατέθεσε το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο που ακούγεται ξεκάθαρα να αναφέρει τον Λοβέρδο.

Ακολουθεί το κείμενο:

Απομαγνητοφώνηση από ομιλία Π.Πολάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., 14.10.2018

«… Η Δικαιοσύνη, η Δικαιοσύνη στη Συνταγματική Αναθεώρηση πρέπει να αποδεχθούν κάποια πράγματα που θα επιταχύνουν την απονομή της δικαιοσύνης.

Γιατί πρέπει να υπάρχει προανάκριση και κύρια ανάκριση ;

Γιατί πρέπει να υπάρχει;

Ένα στάδιο.

Δεύτερο, γιατί μπορεί ο άλλος να κάνει προανάκριση ή ανάκριση έξι χρόνια ;

Έτσι είναι έξω ο Λοβέρδος.

Έτσι, είναι έξω ο Λοβέρδος, γιατί κάνει ένας εισαγγελέας προανάκριση έξι χρόνια.

Γιατί δεν μπαίνει ένα όριο, έξι μηνών ;

Γιατί πρέπει να υπάρχουνε αναβολές μετά από ενάμιση χρόνο σε υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος ;

Ας βάλουν ένα μήνα για την υπόθεση δημοσίου συμφέροντος, για να επιταχύνουν την εκδίκαση, όπως έγινε στην Ισπανία.

Τα έχουνε κάνει θάλασσα, κοιτάτε να δείτε αυτά…

Λοιπόν, αυτές τις πολιτικές αλλαγές πρέπει να τις δούμε πολύ συγκεκριμένα και να τις προτείνουμε, να επισπεύσουμε…».

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Νέα Κίος: Άγνωστοι προσπάθησαν να κλέψουν σωλήνες ύδρευσης

  Νέα Κίος: Άγνωστοι προσπάθησαν να κλέψουν σωλήνες ύδρευσης Έκαναν την…μισή δουλειά και ευτυχώς που έγιναν αντιληπτοί και δεν την ολοκλήρωσαν. Άγνωστοι έβαλαν στο μάτι τις γαλβανιζέ σωλήνες ύδρευσης που τροφοδοτούν με νερό σπίτια και καταστήματα της Νέας Κίου που εκτείνονται προς το Ναύπλιο. Πήγαν λοιπόν κάτω από το ποτάμι της κοινότητας προφανώς για να […]

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο ΙΕΚ Αργολίδας Δ.ΥΠ.Α (ΟΑΕΔ) στη Τίρυνθα

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε Αρχιερατικός Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2022 2023 στο ΙΕΚ Αργολίδας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Τίρυνθα. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος, και ο πατήρ Ιωάννης Γκιώνης, ευχήθηκε στους εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτές να έχουν υγεία και Καλή πρόοδο! Τον ευχαριστούμε θερμά για […]