14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας: Εννέα νεκροί – Θύματα και παιδιά

Η ένταση στη Μέση Ανατολή συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, με το αίμα στην περιοχή να μην σταματά να κυλάει. Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Μεταξύ των νεκρών είναι και τρία παιδιά.

Λίγο νωρίτερα και σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Παλαιστίνιοι υγειονομικοί ανέφεραν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν σε αυτούς τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Νωρίτερα σειρήνες προειδοποίησης για εκτόξευση πυραύλων ήχησαν στην Ιερουσαλήμ, μετά τη λήξη του τελεσίγραφου από τη Χαμάς προς το Ισραήλ να αποσύρει τις δυνάμεις από δύο σημεία στην πόλη.

Σύμφωνα με το Reuters, ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις, ενώ σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό ένας Ισραηλινός πολίτης τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters ανέφερε πως άκουσε τρεις εκρήξεις στο κεντρικό Ισραήλ.

Αναφορικά με το τελεσίγραφο, εκπρόσωπος της Χαμάς είπε νωρίτερα ότι η ηγεσία της κοινής διοίκησης των ένοπλων κινημάτων του παλαιστινιακού θύλακα έδωσε διορία στο Ισραήλ μέχρι τις 18:00 σήμερα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) προκειμένου να αποσύρει όλες τις δυνάμεις ασφαλείας από την περιοχή του τεμένους Αλ Άκσα της Ιερουσαλήμ και τη συνοικία Σεΐχ Τζάρα.

Περισσότερα Άρθρα

Όσον αφορά την νηστεία, ας προσπαθήσουμε να μην “τρώμε” τις σάρκες των αδελφών μας…Γράφει ο Ιερέας Θεμιστοκλής Μπάζος

Του Ιερέα Θεμιστοκλή Σταύρου Μπάζου Αδέλφια μου, συνεχίζουμε την πνευματική μας προετοιμασία με νηστεία, προσευχή, συγχωρητικότητα και ελεημοσύνη, τίποτα δεν καταργείτε, τίποτα δεν καταλύετε.Το ΠΑΣΧΑ είναι εδώ ας τον αγκαλιάσουμε.Το Πάσχα ξεκινάει από τον Σταυρό και το διαπερνά η ΑΝΑΣΤΑΣΗ που δεν τελειώνει ποτέ. Όσον αφορά την νηστεία, ας προσπαθήσουμε να μην “τρώμε” τις σάρκες […]

Οικονομική στήριξη στους πυρόπληκτους θα προσφέρει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Οικονομική στήριξη στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές θα προσφέρει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, θα καταβάλλει ως συμβολική ένδειξη συμπαράστασης ποσό 10.000 ευρώ σε ειδικό λογαριασμό, ενώ θα διαθέσει ποσό 3.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού, του οποίου η κύρια κατοικία υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. Η ανακοίνωση […]