23 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου στο Πόρτο Χέλι

Στην ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου στο Πόρτο Χέλι, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές απαιτήσεις και ανάγκες, θα προχωρήσει η ΚΤΥΠ ΑΕ.
Αυτό συμφωνήθηκε στην συνάντηση που είχε την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ, Ιωάννης Χαρωνίτης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πορτο Χελίου, του Δήμου Ερμιονίδας, Μανώλης Τριγκάκης.
Η ανέγερση του νέου Σχολείου αποτελεί διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Η υλοποίηση του έργου, η οποία θα γίνει στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου του ΕΣΠΑ, θα βάλει οριστικό τέλος στα σοβαρά προβλήματα υποδομών, εξοπλισμού αλλά και ασφάλειας που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής.
Το νέο Σχολείο θα ανεγερθεί σε ακίνητο που θα παραχωρήσει ο Δήμος Ερμιονίδας.
Στην ίδια συνάντηση, μεταφέρθηκε από τον κ. Τριγκάκη το αίτημα του Δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή για την ένταξη στον προγραμματισμό της ΚΤΥΠ ΑΕ και του έργου ανέγερσης του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου. Συμφωνήθηκε ότι ο Δήμος Ερμιονίδας θα υποβάλλει στο επόμενο διάστημα ολοκληρωμένη πρόταση η οποία θα εξεταστεί από την ΚΤΥΠ ΑΕ προκειμένου να προωθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου.
Μετά την συνάντηση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ, δήλωσε: «Η ΚΤΥΠ ΑΕ βρίσκεται στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών για να επιλύσει χρόνια προβλήματα. Για να το πετύχουμε αυτό, είναι απαραίτητη η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όταν υπάρχει η βούληση για συνεργασία, τότε οι λύσεις βρίσκονται πιο εύκολα. Χαίρομαι που αυτός ο κανόνας επιβεβαιώθηκε και σήμερα που συνάντησα έναν παλιό και καλό μου φίλο και άξιο αυτοδιοικητικό στέλεχος όπως ο Μανώλης Τριγκάκης».

https://orangespotters.blogspot.com/

Περισσότερα Άρθρα

ΚΠΕ Νέας Κίου : «Προστατεύουμε και φροντίζουμε τον τόπο μας» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου,  στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, (5 Ιουνίου), προγραμματίζει δράσεις ευαισθητοποίησης τόσο των μαθητών της Α/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, όσο και της τοπικής κοινωνίας. 1. Δράσεις με μαθητές Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που προέκυψαν, λόγω του κορονοϊού, και εκμεταλλευόμενοι την εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση, οι μαθητές της Α/θμιας Εκπαίδευσης […]

Μπαράζ πληρωμών: Τι καταβάλλεται από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ, έως τις 2 Απριλίου

Tην καταβολή των συντάξεων Απριλίου για τους μη μισθωτούς δικαιούχους συνταξιούχους του e-ΕΦΚΑ και τους συνταξιούχους του Δημοσίου καθώς και την καταβολή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ την τελευταία ημέρα του Μαρτίου περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ο προγραμματισμός των καταβολών από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ για την εβδομάδα 29 Μαρτίου-2 Απριλίου. Ειδικότερα: 1.Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν […]