15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ανδρέας Πουλάς: Επίδομα για την προσφορά των υγειονομικών στη μάχη κατά της πανδημίας

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή: «Επίδομα για την προσφορά των υγειονομικών στη μάχη κατά της πανδημίας»

Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με το αν η κυβέρνηση προτίθεται τελικά να χορηγήσει επίδομα (μπόνους) στο υγειονομικό προσωπικό και πότε κατέθεσε στη Βουλή ο Ανδρέας Πουλάς προς τον Υπουργό Υγείας.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας  κ. Βασίλη Κικίλια

Θέμα: «Ανταμοιβή για την προσφορά των υγειονομικών στη μάχη κατά της πανδημίας»

Ένα  χρόνο και πλέον, η χώρα βιώνει την πανδημία του κορονοϊού, κατά τη διάρκειά της οποίας η προστασία της δημόσιας υγείας αναδείχτηκε ως μείζον θέμα. Παράλληλα αναδείχθηκε περίτρανα ο κρίσιμος και καθοριστικός ρόλος του Ε.Σ.Υ. και των δομών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ένα χρόνο τώρα το υγειονομικό προσωπικό του Ε.Σ.Υ. και των υπόλοιπων δημοσίων δομών εργάζεται ακατάπαυστα, ξεπερνώντας τα όρια σωματικής και ψυχολογικής αντοχής, σε πρωτόγνωρες συνθήκες, ξεπερνώντας ανυπέρβλητες δυσκολίες, χωρίς κανονικές άδειες παρά μόνο ρεπο. Τους τελευταίους δε μήνες, με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και την υπερφόρτωση των νοσοκομείων και των ΜΕΘ, οι συνθήκες εργασίας του υγειονομικού προσωπικού έχουν γίνει δραματικές και η καταπόνηση έχει αυξηθεί υπέρμετρα.

Ο Υπουργός Υγείας, στις 29/04/2021 δήλωσε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να χορηγήσει μπόνους στους εργαζομένους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Συγκεκριμένα δήλωσε: «ο πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος ήδη έχει μεριμνήσει μία φορά οριζοντίως και έχουν πάρει μπόνους, σας δηλώνω ότι θα το ξανακάνει. Στο χρόνο που πρέπει, με τον τρόπο που πρέπει και μελετούμε διάφορες πολιτικές αποφάσεις που μπορούν να στηρίξουν, να θωρακίσουν και να ενισχύσουν περαιτέρω αυτούς τους ανθρώπους».

Επειδή η δήλωση είναι πολύ ασαφής και  αόριστη.

Επειδή η πρόταση μας για ένταξη των υγειονομικών στα Β.Α.Ε. ακόμα δεν έχει ικανοποιηθεί από την κυβέρνηση.

Επειδή η τεράστια προσφορά του υγειονομικού προσωπικού στην πανδημία αναγνωρίζεται από όλη την κοινωνία.

Επειδή τα λόγια είναι εύκολα αλλά τα έργα είναι αυτά που μένουν.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  1. Πότε θα καταβληθεί το επίδομα (μπόνους) στους υγειονομικούς;
  2. Ποιο θα είναι το ύψος του; Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι;

Ο ερωτών βουλευτής

Ανδρέας Πουλάς

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Ο «Καραθανάσης»…έδεσε στο Ναύπλιο

Σήμερα το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι του Ναυπλίου η προηγμένη τεχνολογικά πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού ΤΠΚ P-78 «Καραθανάσης». Η πυραυλάκατος ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ (P78) εντάχθηκε επισήμως στο Πολεμικό Ναυτικό στις 28 Ιουλίου 20. Πρόκειται για το 6ο ΤΠΚ κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ τύπου Super Vita, το οποίο φέρει Κ/Β επιφανείας-επιφανείας ΜΜ40 Exocet Block3 και βελτιωμένα ηλεκτρονικά σε σχέση με […]

ΕΟΔΥ: 50, συνολικά, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων

Ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων από την έναρξη της καταγραφής ανέρχεται σε 50 (όλοι άνδρες, διάμεση ηλικία: 36 έτη (19-59), εκ των οποίων 16 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου (32%). Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα καταγεγραμμένα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε […]