22 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ανδρέας Πουλάς – Ερώτηση στη Βουλή: Ποιες είναι οι προθέσεις σας για τη λειτουργία Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου


Τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη διεξαγωγή ή μη του φετινού φεστιβάλ Επιδαύρου και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορεί να συμβεί αυτό, ζητούν να μάθουν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, απευθυνόμενοι στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Σ. Μενδώνη.

Ειδικότερα στο κείμενο της ερώτησης οι δύο βουλευτές επισημαίνουν τα εξής:

«Στο διάγγελμα του στις 28.4.2020 για την άρση των μέτρων που είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα ο Πρωθυπουργός της χώρας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «κρίνεται απίθανο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις όπως φεστιβαλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές».

Το γεγονός αυτό θέτει σε αμφισβήτηση τη λειτουργία του Φεστιβάλ Επιδαύρου που διεξάγεται κάθε καλοκαίρι στο παγκοσμίως γνωστό Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην τοπική κοινωνία αλλά και στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Για το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα ο Δήμαρχος Επιδαύρου, κ. Τάσος Χρόνης απέστειλε σχετική επιστολή προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού εκφράζοντας τους προβληματισμούς του σχετικά με το ενδεχόμενο της μη διεξαγωγής του Φεστιβάλ.

Στην επιστολή του εκθέτει προτάσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο προκειμένου να ληφθούν υπόψη και να αξιολογηθούν πριν τη λήψη των τελικών αποφάσεων από τους αρμόδιους φορείς. Οι προτάσεις περιλαμβάνουν τα εξής:

⦁ το Φεστιβάλ Επιδαύρου μπορεί να λειτουργήσει μετά τις 15 Ιουλίου έως τέλος Αυγούστου

⦁ ο μέγιστος αριθμός εισιτηρίων να μην υπερβαίνει τα 5.000 ανά ημέρα με δεδομένο ότι το Αρχαίο Θέατρο Ασκληπιείου Επιδαύρου είναι ανοιχτό και χωρητικότητας περίπου 12.000 θεατών

⦁ η κάθε παράσταση να παρουσιάζεται επί τρεις ημέρες, αντί για δύο, ήτοι Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή

⦁ Ο Δήμος Επιδαύρου θα αναλάβει την απολύμανση του χώρου στο τέλος κάθε παράστασης

⦁ να καθοριστεί μεγαλύτερη ώρα προσέλευσης και αποχώρησης του κοινού

⦁ ο έλεγχος των εισιτηρίων να γίνεται δυο χιλιόμετρα πριν το Θέατρο

Δεδομένου ότι το Φεστιβάλ Επιδαύρου πραγματοποιείται ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι από το 1954 και η μη διεξαγωγή του φέτος θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στην τοπική οικονομία όσο και στους άμεσα εμπλεκόμενους με το φεστιβάλ (ηθοποιούς, καλλιτέχνες, τεχνικούς κλπ).
Ερωτάσθε κα Υπουργέ

⦁ Είναι στις προθέσεις σας η διεξαγωγή του Φεστιβάλ Επιδαύρου, φέτος το καλοκαίρι, με βάση και τις προτάσεις του Δημάρχου Επιδαύρου, κ. Τάσου Χρόνη, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια, τόσο των θεατών, όσο και των καλλιτεχνών και ταυτόχρονα να εξασφαλιστεί η οικονομική επιβίωση, τόσο των εμπλεκόμενων με το φεστιβάλ όσο και της τοπικής κοινωνίας;

Περισσότερα Άρθρα

Deepfake βίντεο – Εσύ την έχεις πατήσει;

Το τελευταίο διάστημα, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έχει εντοπιστεί μεγάλος αριθμός απατηλών διαφημίσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, με δήθεν επενδυτικά προγράμματα ή υποτιθέμενα «θαυματουργά» φάρμακα-σκευάσματα, τα οποία δήθεν προωθούν-διαφημίζουν υψηλής αναγνωρισιμότητας και φήμης πρόσωπα (πολιτικοί, έγκριτοι επιστήμονες, καλλιτέχνες κ.α.). Οι εν λόγω απατηλές διαφημίσεις εμφανίζονται κυρίως ως «χορηγούμενες» σε μέσα κοινωνικής […]

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στο “Όπως Παλιά”

Μια ξεχωριστή παραμονή πρωτοχρονιάς υπόσχεται το “Όπως Παλιά”. Με ένα εξαιρετικό μενού, πολύ καλή μουσική και διάθεση…στα ύψη, ξέρει να κρατάει τις υποσχέσεις του.    ⭐Το Μενού της Πρωτοχρονιάς⭐ ▪ Σαλάτα με παστέλι και τσαπέλες (λόλα κόκκινη, λόλα πράσινη, ρόκα, σως μελιού, τοματίνια, κρουτόν, τσαπέλες και παστέλι) ◽Δροσερές γεύσεις από αλοιφές (μελιτζανοσαλάτα, πατητή, πατζαροσαλάτα) ◽ […]