20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ανδρέας Πουλάς: Οι ελαιοπαραγωγοί περιμένουν λύσεις και όχι διαπιστώσεις από την Κυβέρνηση

Την αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης στην οποία οδηγήθηκε η ελαιοκαλλιέργεια και οι ελαιοπαραγωγοί και η οποία αποτυπώνεται στις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές ελαιολάδου, ζήτησαν  από το Υπουργείο  Αγροτικής Ανάπτυξης οι  Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής  Μιχάλης Κατρίνης, Ανδρέας Πουλάς και Βασίλης Κεγκέρογλου με τις επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσαν.

Κατά τη συζήτηση ανέπτυξαν συγκεκριμένες προτάσεις και ζήτησαν πρωτοβουλίες και λύσεις από το Υπουργείο για την ανακούφιση των παραγωγών.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  περιορίστηκε σε διαπιστώσεις και ευχολόγια, δηλώνοντας άγνοια για τις εναρμονισμένες πρακτικές και  τις  «ελληνοποιήσεις» ελαιολάδου αλλά  και αδυναμία να λάβει οποιαδήποτε μέτρο για τη στήριξη της τιμής του ελαιολάδου, αποδεχόμενος  ουσιαστικά και υιοθετώντας την ασύδοτη λειτουργία της αγοράς.

Συγκεκριμένα δεν απάντησε στις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής

  • Να ζητήσει τη συνδρομή της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού (σε Ελλάδα-Ευρώπη) για το ενδεχόμενο εναρμονισμένων πρακτικών.
  • Να προχωρήσει σε εντατικούς εργαστηριακούς ελέγχους για την «ελληνοποίηση» ελαιολάδου από τρίτες χώρες.
  • Να αξιοποιήσει τις δυνατότητες από την Ε.Ε., τόσο για τις αποζημιώσεις που μπορούν να διεκδικηθούν, όσο και για τη στήριξη της τιμής.

Το μόνο που μάθαμε ήταν ότι ο περιβόητος φάκελος της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για αποζημιώσεις της περυσινής χρονιάς ήταν μια ατεκμηρίωτη (όπως χαρακτηριστικά  δήλωσε ο κ. Σκρέκας) επιστολή που απορρίφθηκε συνοπτικά.

Το Κίνημα Αλλαγής θα επιμείνει στον αγώνα για τη στήριξη των παραγωγών, την ενίσχυση του εισοδήματός τους και την εφαρμογή υγιών κανόνων στην αγορά.

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Απαλλαγή από τα ενοίκια, μείωση του μισθωτηρίου και ρύθμιση παλαιών οφειλών η έμπρακτη στήριξη του Δήμου Ναυπλιέων στα σχολικά κυλικεία

Απαλλάσσονται από το οικονομικό βάρος του ενοικίου τα σχολικά κυλικεία από την 1η Μαρτίου 2020 και για όσο διάστημα διαρκεί η απαγόρευση λειτουργίας των δημόσιων σχολικών μονάδων. Επίσης οι σχολικές επιτροπές και το Δημοτικό Συμβούλιο στις συνεδριάσεις τους, αποφάσισαν ομόφωνα, την καταβολή των οφειλόμενων μισθωμάτων για το σχολικό έτος 2019-2020 σε 12 μηνιαίες δόσεις, όσο […]

Θερμά συγχαρητήρια του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την άρτια διοργάνωση του Tdex

Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα και απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη γιορτή διάδοσης ιδεών  στην Τρίπολη. Ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τρουπής και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας συγχαίρουν θερμά τους υπεύθυνους της ομάδας του TdexKlonatzidika, για την άρτια και υποδειγματική διοργάνωση του event. Άνθρωποι της διανόησης, της παρακίνησης, της επιχειρηματικότητας, του καλλιτεχνικού κόσμου μίλησαν για διάφορες […]