15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: «Αρκετά με τις κορδέλες, να λειτουργήσει άμεσα η Παιδιατρική Κλινική της Αργολίδας»  

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή

«Αρκετά με τις κορδέλες, να λειτουργήσει άμεσα η Παιδιατρική Κλινική της Αργολίδας»

 Το χρονοδιάγραμμα έναρξης της λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής της Αργολίδας δεδομένου ότι είναι έτοιμη, καθώς και τον τρόπο στελέχωσής της ζήτησε να πληροφορηθεί ο Ανδρέας Πουλάς από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα Γκάγκα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή της σχετικής επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Πουλάς αφού αναφέρθηκε στη διάχυτη ανησυχία που υπάρχει σε επιστήμονες και γονείς σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού μεταξύ των παιδιών τόνισε την ανάγκη ετοιμότητας των παιδιατρικών δομών της χώρας προκειμένου να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη αύξηση νοσηλειών των παιδιών.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν έχει ακόμη λειτουργήσει η παιδιατρική κλινική της Αργολίδας η οποία είναι εδώ και καιρό έτοιμη και μάλιστα έχει εγκαινιαστεί ουκ ολίγες φορές, καθώς και στο σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας του παιδιατρικού τμήματος της Νοσοκομειακή Μονάδας του Άργους, αφού έχει μείνει μόνο ένας παιδίατρος Επιμελητής Β’, γεγονός που δυσχεραίνει πολύ τη λειτουργία αλλά και το πρόγραμμα των εφημεριών του παιδιατρικού τμήματος.

Επιπλέον, κατά την ομιλία του ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας επεσήμανε η έλλειψη επαρκών παιδιατρικών δομών προκαλεί ταλαιπωρία και ανασφάλεια στους πολίτες του Νομού Αργολίδας αλλά και ολόκληρης της χώρας και υποβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων  υγειονομικών υπηρεσιών.

Κλείνοντας, ο κ. Πουλάς ρώτησε την Υπουργό εάν υπάρχει περίπτωση να αναθεωρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία και να καταργηθεί η προϋπόθεση του 50 συν 1.

Από την πλευρά της η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες και σύντομα θα λειτουργήσει η Παιδιατρική Κλινική Αργολίδας.

Δείτε εδώ το βίντεο:

https://youtu.be/LWliQKczULg

Περισσότερα Άρθρα

Στεφανής: Βρισκόμαστε σε πόλεμο χωρίς σφαίρες

Ως «πόλεμο χωρίς σφαίρες» χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο και τα ελληνοτουρκικά σύνορα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής. Μιλώντας στο OPEN, ο υφυπουργός εκτίμησε ότι «η πίεση από την Τουρκία θα αυξηθεί γιατί δεν βγαίνει το σχέδιο του Ερντογάν… Δεχόμαστε επίθεση από την Τουρκία με όχημα τους μετανάστες. Βρισκόμαστε σε πόλεμο χωρίς […]