14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ : «Η παραγωγή εσπεριδοειδών στην Αργολίδα οδηγείται στην απαξίωση και οι αγρότες στην απελπισία»


Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχα με εκπροσώπους του συνεταιρισμού «ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ», ενημερώθηκα για την δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι παραγωγοί πορτοκαλιού στο Νομό μας λόγω των χαμηλών τιμών διάθεσης του προϊόντος.

Οι τιμές των πορτοκαλιών φέτος έχουν κατρακυλήσει σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα και η ζήτηση είναι περιορισμένη.

Επιπλέον, είναι ορατός ο κίνδυνος της απώλειας της φετινής παραγωγής λόγω των καιρικών συνθηκών.

Την ήδη δυσμενή κατάσταση επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τα φαινόμενα απουσίας υγιούς ανταγωνισμού και ελέγχων στην αγορά με αποτέλεσμα η παραγωγή εσπεριδοειδών να οδηγείται στην απαξίωση, το αγροτικό εισόδημα στην κατάρρευση και οι αγρότες στην απελπισία.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την στήριξη των παραγωγών εσπεριδοειδών και τον εξορθολογισμό του εμπορίου και της αγοράς.

Καλούμε την κυβέρνηση και το υπουργείο να ικανοποιήσουν άμεσα τα δίκαια αιτήματα των παραγωγών:

1. Άμεση ενεργοποίηση της κοινωνικής απόσυρσης και αύξηση των ποσοτήτων αυτής με στόχο την στήριξη της εμπορίας και των τιμών.

2. Την οικονομική ενίσχυση των παραγωγών, μέσω των μέτρων στήριξης της οικονομίας λόγω COVID-19, ώστε να καταβληθεί και σε αυτούς στρεμματική ενίσχυση, κατ΄ αναλογία με τις υπόλοιπες καλλιέργειες που ενισχύθηκαν φέτος.

3. Ένταξη στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής των Οργανώσεων Παραγωγών ώστε μέσω αυτών να ενισχυθούν οικονομικά οι πληττόμενοι παραγωγοί.

Περισσότερα Άρθρα

Σκότωσε τον 55χρονο αδελφό του στην αυλή του σπιτιού τους

Συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής στους Αγίους Αναργύρους Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 60χρονος ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, νωρίτερα στην αυλή του σπιτιού του, ο κατηγορούμενος κατάφερε χτυπήματα στον 55χρονο αδελφό του, με τον οποίο συγκατοικούσε, με αποτέλεσμα τον θάνατό του. Πληροφορίες αναφέρουν […]

Παγκόσμια Ημέρα Διεθνούς Δικαιοσύνης

Η Παγκόσμια Ημέρα Διεθνούς Δικαιοσύνης γιορτάζεται με πρωτοβουλία της «Συμμαχίας για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο» (ενός συνασπισμού μ.κ.ο.), κάθε χρόνο στις 17 Ιουλίου για να κάνει γνωστό σε παγκόσμια κλίμακα το αναδυόμενο σύστημα της τακτικής διεθνούς ποινικής δικαιοσύνης, που επιλαμβάνεται υποθέσεων για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου κ.ά.). Στις 17η Ιουλίου 1998 υιοθετήθηκε […]