20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ανδριανός για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Ανδριανός για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού: Η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας, χρέος μας απέναντι στους εθνομάρτυρες του Ελληνισμού, τους επιζήσαντες και τους απογόνους τους, αλλά και απέναντι σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Ανδριανός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού είναι αφορμή να επαναβεβαιώσουμε την προσήλωσή μας στην προσπάθεια της διεθνούς αναγνώρισης της ιστορικής αλήθειας της εθνοκάθαρσης των Ελλήνων Ποντίων από τις πατρογονικές τους εστίες.
Αυτό είναι χρέος μας τόσο απέναντι στους ακριτικούς εκείνους μάρτυρες του Ελληνισμού, όσο και απέναντι στους επιζώντες και τους απογόνους τους, που κράτησαν άσβεστη τη φλόγα του Γένους στις νέες πατρίδες ξεκινώντας εκ νέου μέσα από τις στάχτες τον αγώνα της αναδημιουργίας και αναδεικνυόμενοι σε πρωταγωνιστές της πνευματικής και οικονομικής και ευρύτερα δημόσιας ζωής.

Η αναγνώριση όμως της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού είναι και χρέος μας απέναντι σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, καθώς η ηχηρή, παγκόσμια καταδίκη της φρίκης είναι απαραίτητη προϋπόθεση αν θέλουμε κάποτε να φτάσουμε στο σημείο οι γενοκτονίες και οι εθνοκαθάρσεις να μη βρίσκουν πλέον χώρο πουθενά στον πλανήτη μας.

Με συγκίνηση και τιμή απέναντι στους εθνομάρτυρες, με αίσθημα χρέους απέναντι στους επιζήσαντες που συνεχίζουν γενιές μετά να κρατούν ζωντανή τη μνήμη, τις αξίες και τις παραδόσεις του Ποντιακού Ελληνισμού, δεσμευόμαστε να φανούμε αντάξιοι της θυσίας, του πατριωτισμού και του παραδείγματός τους».

Περισσότερα Άρθρα

Τάσος Τόκας : Επικινδυνότητα της διάβασης του Περιφερειακού Κρανιδίου προς το Γενικό Λύκειο

  Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 ΠΡΟΣ κ. Γεωργόπουλο Ιωάννη Δήμαρχο Ερμιονίδας Κοινοποίηση: Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπ. Δήμου Ερμιονίδας, Πρόεδρο Συλ. Γον.κ΄Κηδ. Γεν. Λυκείου Κρανιδίου ΘΕΜΑ: Επικινδυνότητα της διάβασης του Περιφερειακού Κρανιδίου προς το Γενικό Λύκειο κ. Δήμαρχε, Το τελευταίο διάστημα έγινα δέκτης επαναλαμβανόμενων παραπόνων και αιτημάτων κατοίκων και ιδίως γονέων των μαθητών του Γενικού […]

Επιστολή στο Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας για άμεση απομάκρυνση πλοίου από τον λιμένα Πορτοχελίου

Η επιστολή προέρχεται από τον Τάσο Τόκα, Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ερμιονίδας, Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ. ΠΡΟΣ κ. Φλωρή Μανώλη, Πρόεδρο του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας Κοινοποίηση: Δήμαρχο Ερμιονίδας, κ. Γεωργόπουλο Ιωάννη κ. Διοικητή Λιμενικού Τμήματος Πορτοχελίου   ΘΕΜΑ:  Άμεση απομάκρυνση πλοίου από τον Λιμένα Πορτοχελίου λόγω κακής κατάστασης   Κύριε Πρόεδρε,   Για μεγάλο […]