18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ανδριανός: «Η Ελλάδα μεγαλώνει την επικράτειά της για πρώτη φορά μετά το 1947»

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, μετά την ψήφιση στη Βουλή της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου μέχρι το Ταίναρο στα 12 μίλια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αισθάνομαι βαθιά τιμή και συγκίνηση που συμμετείχα σήμερα στη Βουλή στην ψήφιση με ευρύτατη πλειοψηφία της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου μέχρι το Ταίναρο στα 12 μίλια. Η Ελλάδα μεγαλώνει την επικράτειά της για πρώτη φορά μετά το 1947 και σηματοδοτεί προς όλες τις κατευθύνσεις την αποφασιστικότητά της να ασκήσει πλήρως όλα τα κυριαρχικά της δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

Με σοβαρή και υπεύθυνη προετοιμασία, με τη δημιουργία και την ενίσχυση των διεθνών μας συμμαχιών, με την σοβαρή αναβάθμιση της αποτρεπτικής ισχύος των ενόπλων μας δυνάμεων, με αταλάντευτη προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και αμετακίνητη στάση ως προς τα εθνικά μας συμφέροντα, με μεθοδικότητα, υπευθυνότητα, και υψηλό φρόνημα η Ελλάδα μεγαλώνει».  

Περισσότερα Άρθρα

Τι συζήτησαν Νίκας – Βορίδης

Οι μεταρρυθμίσεις στην αυτοδιοίκηση που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, ο νέος εκλογικός νόμος και εν γένει αυτοδιοικητικά θέματα απασχόλησαν την μακρά συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας -και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της επιτροπής θεσμών της ΕΝΠΕ- είχε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, στην Αθήνα, με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη. Ο περιφερειάρχης, […]

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Κυριακή 12 Ιουλίου στην Αργολίδα

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορία κινδύνου 3, προβλέπεται για αύριο, Κυριακή 12 Ιουλίου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στις παρακάτω περιοχές: -Αττική, -Βοιωτία, -Κόρινθο, -Αργολίδα, -Εύβοια, -Λέσβο, -Χίο, -Σάμο, -Ικαρία -Δωδεκάνησα Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις […]