17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ανδριανός σε Αραχναίο και Γκάτζια: Να ξεκινήσουν άμεσα και να ολοκληρωθούν εγκαίρως τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός επισκέφθηκε τις πληγείσες από την πρόσφατη πυρκαγιά περιοχές στο Αραχναίο και τη Γκάτζια και συνομίλησε με τους κατοίκους.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω ξανά να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλαν στην μεγάλη κινητοποίηση ώστε να μην κινδυνεύσουν ζωές και να μην καταστραφούν σπίτια: την Πυροσβεστική, τους χειριστές εναέριων μέσων και τους εθελοντές, την Πολιτική Προστασία, την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συζήτησα με τους κατοίκους και άκουσα την ανησυχία τους, πέρα από τα έργα αποκατάστασης και τις αποζημιώσεις για τα περίπου χίλια ελαιόδεντρα που χάθηκαν, να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν άμεσα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα για να προστατευθούν οι οικισμοί που βρίσκονται στους πρόποδες του Αραχναίου από την πλευρά των καμένων. Ο κίνδυνος πλημμύρας είναι μεγάλος, ιδίως καθώς η κλιματική αλλαγή τα τελευταία χρόνια παράγει ολοένα και συχνότερα ακραία καιρικά φαινόμενα και νεροποντές.

Είναι λοιπόν αναγκαίο τα έργα αυτά να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση και να ολοκληρωθούν εγκαίρως».

Περισσότερα Άρθρα

Στο Ναύπλιο και άλλους πέντε δήμους της Πελοποννήσου το πρόγραμμα ”Νταντάδες της Γειτονιάς“

Προχωρούν οι διαδικασίες για την εφαρμογή του προγράμματος ”Νταντάδες της Γειτονιάς ”. Το πρόγραμμα, αρχικά, θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε διάφορους δήμους της χώρας. Αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών, ηλικίας από 2 μηνών έως και 2,5 ετών. Προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των γονέων Γίνεται εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών, ενώ … τρέχουν και οι αιτήσεις των γονέων. Πρόσβαση […]

Πρόγραμμα των εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΚΕΔΑΜ για την τρέχουσα εβδομάδα  

17/8, προαύλιο σχολείου στην Ήρα, ώρα 21:00 Μουσική Βραδιά με την Κέλλυ Ντούλια Στην κιθάρα ο Γιάννης Γκικόπουλος Στα κρουστά ο Παναγιώτης Τραχανάς Guest εμφάνιση Γιάννης Ντούλιας 17 και 18/8, Αρχαίο Θέατρο Άργους, ώρα 21:00 «Ιλιάδα του Ομήρου» για παιδιά και εφήβους Παρουσιάζεται για πρώτη φορά με μια σύγχρονη αφηγηματική οπτική από τη θεατρική ομάδα […]