19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ανδριανός στη βουλή: Τι έγινε με το ελληνικό αίτημα προς την Ε.Ε για τις μη καλυπτόμενες ζημιές λόγω καιρικών συνθηκών;

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Αραχωβίτη με θέμα την πορεία του ελληνικού αιτήματος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για συνδρομή της χώρας για μη καλυπτόμενες ζημιές λόγω καιρικών συνθηκών.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Κατά τη συζήτηση στη Βουλή σχετικής Επίκαιρης Ερώτησής μου την 6η Δεκεμβρίου 2018, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε μεταξύ άλλων δηλώσει τα εξής:

«Ήδη από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, πριν από λίγους μήνες, έφυγε αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για συνδρομή της χώρας για μη καλυπτόμενες ζημιές λόγω καιρικών συνθηκών. Έτσι υποστηρίζεται το αίτημα της χώρας, και έχω καταθέσει στα πρακτικά σε προηγούμενη ερώτηση το σχετικό υλικό. Η χώρα μας ζητάει ενίσχυση για μη καλυπτόμενες ζημιές. Τεκμηριώνουμε το αίτημά μας ως χώρα έχοντας καταθέσει μία χρονοσειρά κλιματικών, μετεωρολογικών δεδομένων που δείχνουν ότι έχουμε άκαιρες βροχοπτώσεις, υψηλές θερμοκρασίες σε περιόδους που δεν θα έπρεπε να είναι υψηλές, χαμηλές σε περιόδους που δεν θα έπρεπε να είναι χαμηλές, και όλο αυτό το πλέγμα δημιούργησε όλα αυτά τα προβλήματα στη χώρα συν τον δάκο στη ελιά».

Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Ποια είναι η πορεία του ελληνικού αιτήματος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η τυχόν κατάληξή του.

2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της Κυβέρνησης για την στήριξη προς τους Έλληνες παραγωγούς που πλήττονται από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

3. Ποιες καλλιέργειες περιλαμβάνονται στο ως άνω αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Περισσότερα Άρθρα

Αλέξανδρος Λυκομήτρος: «Δίπλα στον Δημήτρη Κωστούρο ως στρατιώτης στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου»

Ονομάζομαι Λυκομήτρος Αλέξανδρος και είμαι από την Αγία Τριάδα. Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές αποφάσισα και πάλι να δώσω το παρών.   Με πίστη και βεβαιότητα ότι μπορούμε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό για το Δήμο μας, αποδέχτηκα με μεγάλη τιμή την πρόσκληση του Δημάρχου μας, Δημήτρη Κωστούρου, να συμμετέχω και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση […]

Από τις 30 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Υπεγράφησαν σήμερα, Παρασκευή 27 Μαρτίου, από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, οι εγκύκλιοι που αφορούν στις Αιτήσεις-Δηλώσεις των υποψηφίων (μαθητών και αποφοίτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020. Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, οι αιτήσεις-δηλώσεις θα υποβάλλονται μέσω email από 30 Μαρτίου έως 9 Απριλίου, προκειμένου να συλλεχθούν […]