20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γ. Αμυράς

Τσουνάμι εξελίξεων φέρνει η Συμφωνία των Πρεσπών η οποία από το Σάββατο βρίσκεται στη Βουλή και σήμερα εισέρχεται στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Την ανεξαρτητοποίησή του και την αποχώρησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού ανακοίνωσε το πρωί ο Γιώργος Αμυράς.

Σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής τονίζει ότι δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά όταν «τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα».

Στην ίδια ανακοίνωση ο βουλευτής ευχαριστεί τον Σταύρο Θεοδωράκη και «όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάσθηκα και εύχομαι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα».

Ως εκ τούτου, μετά την αποχώρηση του κ. Αμυρά η ΚΟ του Ποταμιού πλέον δεν υφίσταται καθώς οι βουλευτές που του απομένουν είναι μόλις τέσσερις (Θεοδωράκης, Ψαριανός, Λυκούδης, Μαυρωτάς).

Μετά από αυτή την εξέλιξη αναμένεται να διαπιστωθεί τι θα πράξει και ο Γρηγόρης Ψαριανός ο οποίος επίσης έχει προαναγγείλει την αποχώρησή του. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο βουλευτές έχουν συμφωνήσει με τη ΝΔ προκειμένου να είναι στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στις επόμενες εκλογές.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Αμυρά:

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίησή μου.

Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρος του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα.

Ευχαριστώ τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάσθηκα και εύχομαι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα».

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Ανδριανός: Οι βανδαλισμοί δεν θα αντικαταστήσουν την πολιτική!

Μετά το Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών Γιάννη Μαλτέζο ο οποίος ήταν ο πρώτος που προχώρησε σε δημόσια δήλωση καταδίκης της επίθεσης στα γραφεία της ΔΗΜΤΟ Ναυπλίου και την μεσημβρινή ανακοίνωση των κεντρικών της Νέας Δημοκρατίας,  δημόσια τοποθετείται και ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός.   Ανδριανός για την επίθεση στα γραφεία της ΔΗΜΤΟ Ναυπλίου: Δεν θα αφήσουμε οι […]

Ο Νότης Μαριάς σε Τρίπολη και Κόρινθο την Πέμπτη

Επίσκεψη θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 στην  Τρίπολη και την Κόρινθο ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς όπου θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς, φίλους και μέλη του Κινήματος. Μεταξύ άλλων ο Νότης Μαριάς στις 11:00π.μ στο ξενοδοχείο «ANAKTORIKON» της Τρίπολης θα συναντηθεί με φίλους και μέλη […]