12 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Απαγορεύονται και τα Χριστούγεννα οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Αργή παραμένει η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα μας με αποτέλεσμα να επεκτείνεται και την περίοδο των Χριστουγέννων το lockdown.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι παρατείνεται μέχρι τις 7 Ιανουαρίου η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό και εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση συναθροίσεων και κυκλοφορίας τη νύχτα μετά τις 21:00.

«Είναι ενδεικτικό ότι, συγκρίνοντας το δεύτερο με το πρώτο lockdown, η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά περίπου 20%, ενώ τα περιοριστικά μέτρα μετά και το κλείσιμο των σχολείων είναι ουσιαστικά τα ίδια. […] Επειδή η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής δεν μπαίνουν σε καμία ζυγαριά, η όποια επάνοδος στην κανονικότητα θα πρέπει να γίνει σταδιακά και με ασφάλεια. Ο δρόμος μας θα είναι πιο αργός, αλλά πιο σίγουρος και πιο ασφαλής», είπε.

Για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό, πέραν της γνωστής διαδικασίας υποβολής PLF, θα πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών, θα υπόκεινται σε rapid τεστ κατά την είσοδο, και θα μπαίνουν σε 10ημερη προληπτική καραντίνα εφόσον εισέρχονται κατά το διάστημα από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021.

Σε ό,τι αφορά την, άπαξ, επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας θα εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις που ήδη ισχύουν με την επίδειξη Ε1 και Ε9.

Κλειστά παραμένουν μέχρι 7 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί:

  • τα σχολεία
  • η εστίαση
  • η ψυχαγωγία
  • τα δικαστήρια
  • οι αθλητικές δραστηριότητες, εκτός από εκείνες που έχουν εγκριθεί από την υγειονομική επιτροπή (όπως για παράδειγμα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Superleague στο ποδόσφαιρο και της Basket League στο μπάσκετ)
  • τα χιονοδρομικά κέντρα.

Περισσότερα Άρθρα

Tουρνουά Ρώμης: Nίκη-θρίλερ για τον Τσιτσιπά, 2-1 σετ τον Ντιμιτρόφ!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε τα… εύκολα δύσκολα απέναντι στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, κινδυνεύοντας μάλιστα με πρόωρο αποκλεισμό από το Masters της Ρώμης, ωστόσο στο τέλος κατάφερε να πάρει τη δεύτερη νίκη του μέσα σε μία εβδομάδα (και τρίτη συνολικά μέσα στο 2022) απέναντι στον Βούλγαρο. Σε αναμέτρηση για τον 2ο γύρο του τουρνουά, ο Έλληνας τενίστας επικράτησε […]

Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ναυπλιέων

Ο Δήμος Ναυπλιέων συνιστά στους δημότες ιδιαίτερη προσοχή για τις νυχτερινές και σύντομο διάστημα κατά τις πρωινές ώρες λόγω επιδείνωσης του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις μικρής διάρκειας.   Αναλυτικότερα: Από σήμερα το βράδυ Κυριακή (24-01-2021) προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού, η οποία θα επηρεάσει από τα νοτιοδυτικά τη νότια κυρίως χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά για […]