18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Απελευθερώθηκαν οι Έλληνες ναυτικοί που είχαν απαχθεί από πειρατές στη Νιγηρία

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των τριών Ελλήνων ναυτικών του πλοίου «STELIOS K» που είχαν απαχθεί από πειρατές στη θαλάσσια περιοχή της Νιγηρίας.

Η δικηγορική εταιρεία Σπύρος Βλάσσης και συνεργάτες αναφέρει πως μετά από συνεχείς επικοινωνίες και διαπραγματεύσεις δώδεκα ημερών, επετεύχθη η απελευθέρωση των ναυτικών οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Η ανακοίνωση

«Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απελευθέρωση των τριών Ελλήνων ναυτικών του πλοίου «STELIOS K», οι οποίοι είναι απολύτως καλά στην υγεία τους, ασφαλείς και σύντομα θα επιστρέψουν στις οικογένειες τους.

Ενεργήσαμε μετά από εντολή της πλοιοκτήτριας εταιρείας «ROYAL SHIPMANAGEMENT INC.», σύμφωνα με την οποία όλες οι προσπάθειες μας έπρεπε να επικεντρωθούν αποκλειστικά και μόνον στη διάσωση των μελών του πληρώματος με οποιοδήποτε κόστος.

Στα πλαίσια της εντολής αυτής έλαβαν χώρα συνεχείς, επίπονες και πολλές φορές αδιέξοδες επικοινωνίες και διαπραγματεύσεις, μέσω των οποίων επιτεύχθηκε εν τέλει η απελευθέρωση των ναυτικών μας. Παρότι ασφαλώς περισσότερες λεπτομέρειες δεν είναι δυνατόν να ανακοινωθούν, εκείνο που δυνάμεθα να εξάγουμε ως ασφαλές συμπέρασμα μετά από την επίμονη και συντονισμένη προσπάθεια των τελευταίων δώδεκα ημερών, είναι ότι μόνον η αληθινή διάθεση, βούληση και προσπάθεια της κάθε πλοιοκτήτριας εταιρίας που αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα στην περιοχή μπορεί να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα.»

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Το τρένο στο Ναύπλιο μέσα στο 2021

Η επαναλειτουργία ολόκληρης της σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι την Τρίπολη, τη Μεγαλόπολη και την Καλαμάτα θα αποτελέσει αντικείμενο μελέτης που θα εκπονηθεί, ενώ σε πρώτη φάση -και μέσα στο 2021- θα αποτελέσει πραγματικότητα η δρομολόγηση συρμών στη γραμμή Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο. Ωστόσο, αναλυτικές ανακοινώσεις και χρονοδιαγράμματα θα δοθούν σε συνέντευξη Τύπου […]

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 16 Αυγούστου

ΚΡΙΟΣ 21/03 – 20/04 Εχετε μπει σε ένα καλούπι που δεν είναι δικό σας και το ξέρετε. Το γεγονός ότι είστε μέσα σε μια συναισθηματική σχέση δεν σημαίνει ότι πρέπει να τροποποιήσετε τη ζωή σας για να ικανοποιηθεί κάποιος άλλος. ΤΑΥΡΟΣ 21/04 – 20/05 Ο τρόπος που έχετε και καταφέρνετε πάντα να περνάτε τις δικές […]