18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας η αίτηση αποφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη. Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να παραμείνει στη φυλακή ο γνωστός «θεατράνθρωπος», σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική πρόταση.

Ο Π. Φιλιππίδης, που κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, είχε ζητήσει την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης μόλις 10 ημέρες μετά την προφυλάκισή του.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου όμως έκριναν ότι δεν σταμάτησαν να ισχύουν οι λόγοι για τους οποίους προφυλακίστηκε και δεν θα πρέπει να επιστρέψει σπίτι του με «βραχιολάκι». Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο απέρριψε την αίτηση, υποστηρίζοντας ότι καταγγελίες αναφέρονται και σε περιστατικά που τελέστηκαν στο σπίτι του κατηγορούμενου και κατ’ επέκταση κρίθηκε πως μπορεί να τελέσει αντίστοιχα αδικήματα.

Οι δικαστές φέρονται να εκτιμούν πως υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής του ηθοποιού, καθώς και ότι παραμένει ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων, κάτι που είχε κρίνει και η ανακρίτρια. Επίσης δεν πείστηκαν ότι συντρέχουν λόγοι υγείας για την αποφυλάκισή του, ενώ φαίνεται πως απέρριψαν και τους ισχυρισμούς Φιλιππίδη πως οι καταγγέλλουσες επιδιώκουν δημοσιότητα, αφού τα ονόματα καμίας εκ των τριών δεν έχουν γίνει γνωστά.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

Η δίκη για την άγρια δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη αναβλήθηκε για τις 6 Ιουνίου 2022. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ανέβαλε τη δίκη, που είχε θα ξεκινούσε σήμερα, για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού, που σόκαρε το Πανελλήνιο τον Οκτώβριο του 2017 στο Β’ Νεκροταφείο. Από το δικαστήριο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, απουσίαζε ο 61χρονος κατηγορούμενος, καταδικασμένος πρωτόδικα […]

Ναύπλιο: Πέταξαν δικογραφίες στα σκουπίδια και τους πέρασαν χειροπέδες

Ένα πρωτοφανές περιστατικό, που εγείρει πλήθος ερωτημάτων, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για την εξαφάνιση 3 δικογραφιών από το Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου, που μετά από αγωνιώδη αναζήτηση, βρέθηκαν στα… σκουπίδια. Το περιστατικό προκάλεσε την ακαριαία αντίδραση των εισαγγελικών αρχών που διέταξαν στη σύλληψη με τη διαδικασία του Αυτοφώρου δυο υπαλλήλων καθαριότητας ως φυσικών αυτουργών […]