21 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αρχίζουν οι πρόβες για «Πέρσες» και «Λυσιστράτη» για το Φεστιβάλ Επιδαύρου

Δύο από τις παραγωγές που θα φιλοξενηθούν στο λαβωμένο από τον κορονοϊό Φεστιβάλ Επιδαύρου, είναι η «Λυσιστράτη» και οι «Πέρσες» του Εθνικού Θεάτρου. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του youfly.com, οι πρόβες για τις δύο αυτές παραστάσεις που πρόκειται να σκηνοθετήσουν αντίστοιχα ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Δημήτρης Λιγνάδης, αποφασίστηκε να αρχίσουν τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, με μεγάλη προσοχή και με τις απαιτούμενες προφυλάξεις για όλους τους συντελεστές-απολυμάνσεις χώρων, χρήση αντισηπτικών αλλά και μασκών, αποστάσεις ασφαλείας κλπ.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως τόσο ο Δημήτρης Λιγνάδης όσο και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος προσαρμόζουν αυτό το διάστημα τα projects τους -βάση των οδηγιών που δόθηκαν- με πιο ευέλικτα σχήματα και με την τήρηση αναγκαίων αποστάσεων. Η νέα συνθήκη δεν είναι εύκολη, αλλά δουλεύουν πάνω σε αυτή με προσοχή, προκειμένου να είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν τις δύο αυτές παραγωγές στο αργολικό θέατρο.

Να σημειωθεί ότι στη «Λυσιστράτη» θα δούμε τους Βίκυ Σταυροπούλου, Στεφανία Γουλιώτη, Νίκο Ψαρρά, Βίκυ Βολιώτη, Γιάννη Κότσιφα, Αγορίτσα Οικονόμου και στους «Πέρσες» τους Λυδία Κονιόρδου, Αργύρη Ξάφη, Αργύρη Πανταζάρα, Γιάννο Περλέγκα, Λαέρτη Μαλκότση, Κωνσταντίνο Γαβαλά κ.ά.

Πηγή:youfly.com

-Η φωτογραφία είναι από την τηλε-διάσκεψη που είχαν εν μέσω κορονοϊού, ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης με τον Δημήτρη Λιγνάδη που είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Περισσότερα Άρθρα

Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας: Κατεπείγουσα προτεραιότητα για τους πληγέντες από τις φωτιές κτηνοτρόφους

Τεράστιο πλήγμα επέφεραν στη κτηνοτροφία της χώρας μας οι πυρκαγιές, σε πολλές περιοχές της χώρας, που συνεχίζουν την καταστροφική τους πορεία, πλήττοντας ζωικό κεφάλαιο, υποδομές (στάβλοι, στάνες) βοσκοτόπια χωράφια, αποθήκες, εξοπλισμό, ζωοτροφές, σπίτια. Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι, βλέπουν να καταστρέφονται ολοσχερώς οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής. Ζητάμε, είτε μέσω του ταμείου κρατικής αρωγής, […]

18ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γουσού (Wushu) – 6ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κουνγκ φου

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γουσου Κουνγκ Φου – Hellenic Wushu Kungfu Federation (Ε.Ο.Γ.Κ.Φ.) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γουσού (E.WU.F) διοργανώνουν το 18ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γουσού (Wushu) και το 6ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κουνγκ φου στην Ελλάδα, στο Λουτράκι, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος». Το διπλό αυτό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από τις 11 έως και […]