19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αρχαίο Στάδιο της Σικυώνας: “ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ” απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λύσιππο 7/8 – 8/8

Την κωμωδία “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη θα ανεβάσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λύσιππος, για δύο θεατρικές παραστάσεις, στο Αρχαίο Στάδιο της Σικυώνας. Οι παραστάσεις που είναι σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Μεγαρίτη και χορογραφία της Έλενας Μιχαηλίδου θα γίνουν την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ.

Για την Λυσιστράτη, που μπορεί να «λύσει στρατούς», δεν είναι πολλά που χρειάζεται να πει κανείς. Γράφτηκε το 411 π.Χ και μέσα από αυτήν, ο Αριστοφάνης κλείνει το μάτι στην πολιτική, προτείνοντας μια λύση που βρίσκεται «έξω από τα καθιερωμένα».

Αν υπάρχει κάτι που αλλάζει την αντίληψη για την θέαση του έργου, αυτό δεν είναι άλλο από τον ίδιο τον χώρο. Το Αρχαίο Στάδιο της Σικυώνας είναι επιβλητικό. Αγναντεύεις από εκεί όλη τη Στερεά Ελλάδα: Παρνασσό, Ελικώνα, Κιθαιρώνα αλλά και τα Γεράνεια Όρη. Τις νύχτες είναι μαγεία καθώς απέναντι φωτίζονται η Κόρινθος, το Λουτράκι, η Περαχώρα, το Ηραίον. Έρχονται στιγμές που νομίζεις πως βρίσκεσαι σε άλλον κόσμο, αρχαίο, μυθικό, μυσταγωγικό. Όταν γίνονταν παραστάσεις αρχαίου δράματος, λίγοι ήσαν οι τυχεροί που κατάφερναν να τις παρακολουθήσουν -τέτοια η προσέλευση.

Τα τελευταία χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Λύσιππος» (το όνομα από τον περίφημο Σικυώνιο γλύπτη της αρχαιότητας, που διέσωσε ανάμεσα σε πολλά αριστουργήματα και τον ανδριάντα του Αλέξανδρου του Μακεδόνα) στήνει ένα προσωρινό θέατρο έξω από τον χώρο, με προσεκτικά επιλεγμένες παραστάσεις, δουλεμένες με μεράκι και αφοσίωση. Όπως καταλαβαίνει κανείς, γίνεται πάλι το αδιαχώρητο σε αυτό τον ιερό τόπο.

Μια και αυτές οι νύχτες λούζοται στις αστροφεγγιές του Αυγούστου είναι ευκαιρία να ζήσετε αυτή την μοναδική εμπειρία. Έστω και ως δώρο στον εαυτό σας.

Περισσότερα Άρθρα

Το μήνυμα της ΠτΔ για τα θύματα της πανδημίας

Με μια συγκινητική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στέλνει το δικό της μήνυμα για τους νεκρούς που θρηνούμε λόγω της πανδημίας ενώ ζητάει από τον κόσμο να μην τους ξεχάσει. Αναφέρει επίσης ότι οι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα υπάρξουν περισσότερα θύματα από τις επιπλοκές της νόσου και αυτό […]

Με «Ολυμπιακή» εμφάνιση Πετρούνια, φανέλα Γκέκα από το Μουντιάλ στη Βραζιλία και βραβείο από τον τελικό κόσμου στο πόλο γυναικών συνεχίζονται οι δημοπρασίες αθλητικών ενθυμίων Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών μας

Στη συγκεκριμένη δράση του «Ζήσε Αθλητικά», για τον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό, ολοκληρώνεται απόψε η δημοπράτηση της ρακέτας Τσιτσιπά, της εμφάνισης Σάκκαρη και της φανέλας Ράτζα, ενώ ήδη συγκεντρώθηκαν 13.500 ευρώ από τα ενθυμήματα Γκάλη και Ζαμπίδη Με την εμφάνιση που ο Λευτέρης Πετρούνιας (https://www.youtube.com/watch?v=pwDCUNbvZGE) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στα Παγκόσμια Κύπελλα γυμναστικής […]