18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας όχι γιατί φοβόμαστε αλλά γιατί αγαπάμε

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, κάλεσε τους πιστούς να μετατρέψουν τα σπίτια τους σε εκκλησίες, παραθέτοντας τα λόγια του Χριστού, «είσελθε εις το ταμείο σου».

«Είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας όχι γιατί φοβόμαστε αλλά γιατί αγαπάμε», πρόσθεσε.

Ο κ. Ιερώνυμος επανέλαβε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία με την Κυβέρνηση, ενώ κάλεσε τους πιστούς σε αυτοέλεγχο και αυτοκριτική. «Εκκλησία και Πολιτεία, πρέπει ενωμένοι να αντιμετωπίσουν την πανδημία», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα παράπονα κληρικών και πιστών για τους περιορισμούς στον εορτασμό του Πάσχα, δηλαδή τις λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών και την προσευχή στο σπίτι την ώρα της Ανάστασης, είπε ότι «η εκκλησία έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσαρμόζεται όταν υπάρχει ανάγκη».

Συμπλήρωσε δε, πως ότι γίνει, δε θα γίνει από φόβο ή ευχαρίστηση, αλλά από αγάπη για το συνάνθρωπο.

Διευκρίνισε ότι η Πολιτεία δεν έχει λόγο για τη Θεία Κοινωνία, αλλά έχει λόγο για τις δημόσιες συναθροίσεις. Επεσήμανε ότι κάποιος που θέλει να μεταλάβει χωρίς να υπολογίζει ότι μπορεί να κολλήσει τον συνάνθρωπο του, είναι εγωιστής και τόνισε ότι δεν υπάρχει “καμία έκπτωση για τη Θεία Κοινωνία”.

Σε ότι αφορά το Άγιο Φως και τον φόβο συναθροίσεως πιστών με τους κινδύνους που συνεπάγεται κάτι τέτοιο, θύμισε ότι παλιότερα, το Άγιο Φως προερχόταν από το καντήλι της Αγίας Τράπεζας κι ως εκ τούτου δεν υπάρχει Άγιο Φως δεύτερης κατηγορίας, κι αυτό που προέχει είναι να μην εξαπλωθεί η πανδημία του κορονοϊού.

Αυστηρός ήταν ο Αρχιεπίσκοπος με κάποιες δηλώσεις κληρικών που ήταν ξεκάθαρα εκτός γραμμής, λέγοντας πως «κάποιοι ιερείς δημιουργούν ερωτηματικά με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους».

Ο κ. Ιερώνυμος έστειλε μήνυμα ελπίδας στους πιστούς, τονίζοντας ότι θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα και θα έρθουν καλύτερες μέρες.

ΠΗΓΗ: antenna.gr

Περισσότερα Άρθρα

Το Λαϊκό Νοσοκομείο πρωτοπόρο στις μεταμοσχεύσεις νεφρού σε παιδιά

Ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα Μεταμοσχεύσεων Νεφρού του Λαϊκού Νοσοκομείου και ιδιαίτερα στην επέκταση του και σε παιδιά έκανε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.  Ο υπουργός εκθείασε τον όλο σχεδιασμό του νοσοκομείου στο οποίο διοικητής είναι ο Χρήστος Αντωνόπουλος. Από την πρώτη μέρα που ανάλαβε καθήκοντα, το νοσοκομείο- από τα μεγαλύτερα της χώρας μας- παρουσιάζει […]

Δημήτρης Καμπόσος: Βάλτε από σήμερα τη σημαία μας στο μπαλκόνι

Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος γράφει στο προφίλ του στο facebook: Βάλτε από σήμερα τη σημαία μας στο μπαλκόνι, στο παράθυρο, όπου μπορείτε για να φαίνεται. Είμαστε υπερήφανοι και γιορτάζουμε. ΕΜΠΡΌΣ ΛΟΙΠΌΝ!