20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Χειροτονία στο Κιβέρι

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κιβερίου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Αργολίδος κ. Νεκταρίου και η εις Πρεσβύτερον  χειροτονία του Ιεροδιακόνου της Ι.Μ Αργολίδος π. Νικολάου Κούρτη.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Παν/τος Αρχιμανδρίτης π. Μελχισεδέκ Γαλάνης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών της Ι.Μ Μαντινείας και Κυνουρίας, ο Εφημέριος της ενορίας  Πρωτ. Πέτρος  Αθανασόπουλος και ο Ιεροδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος  Ιερολογιώτατος Νικόλαος Μίχος.

Στη συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση σε όλο το εκκλησίασμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο  Κιβερίου  στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Κιβερίου «Ιερεύς Γεώργιος Νταβέλος».  Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε  με θέμα: «Η γερόντισσα της χαράς».

Στον Ιερό Ναό αυτές τις ημέρες είχε μεταφερθεί για προσκύνημα τεμάχιο Τιμίου Ξύλου από την Ιερά Μονή Σαγματά της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.

Ο Εφημέριος και Γενικός της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος Πρωτ. Πέτρος Αθανασόπουλος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευλογία να πραγματοποιηθούν όλα αυτά στην Ενορία του Κιβερίου και όλο το εκκλησίασμα για την παρουσία και ευλάβειά του.

Παρέστησαν, οι Βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Αντώνης Λυμπέρης, ο πρόεδρος του ΑΟ Κιβερίου Ερμής και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κιβερίου, Αθανάσιος Νταβέλος και πλήθος κόσμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας τιμά τον προστάτη της

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:30, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας θα εορτάσει την μνήμη του προστάτη της ΕΛ.ΑΣ. Αγίου Αρτεμίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Ζαχαριά (Φιχτίων), του οποίου την φροντίδα έχει αναλάβει με απόφαση του Δ.Σ. και έχει εναποθέσει την Εικόνα του Αγίου. Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας. […]

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ 2021: Από τη χθεσινή βραδιά στην Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη

Μουσική παράσταση αφιερωμένη στις εμβληματικές μορφές του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 18 Ιουλίου, στην Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη, στη Νέα Κίο. Η πλατεία γέμισε κόσμο μετά από πολύ καιρό και οι θεατές απόλαυσαν την Τίνα Τράκου και το Νίκο Κρητικό σε γνωστά κι αγαπημένα λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια. Την μουσική επιμέλεια της […]