15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αρχιερατικός Εσπερινός στα Λευκάκια για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, τιμάται η μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού και γιορτάζει το ομώνυμο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο στο Ναύπλιο.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με την παρουσίαση του νέου βιβλίου “Ιατρός νόσων ανιάτων – Τα θαύματα του Αγίου Λουκά σήμερα” , από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο.

Την παραμονή της εορτής Πέμπτη 10 Ιουνίου τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου ,ο οποίος μίλησε για τη ζωή και το έργο του Αγίου Λουκά.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε περιφορά της Ιερής Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά πέριξ του ναού.

Τον Αρχιερατικό εσπερινό παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Πελοποννήσου Ιωάννης Μαντζούνης, ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Αργολίδας Βασίλης Οψιμούλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι κα.

Περισσότερα Άρθρα

Ένα βήμα πιο κοντά στην επαναλειτουργία της γραμμής Κορίνθου-Ναυπλίου

Ένα βήμα πιο κοντά για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο ως το Ναύπλιο, η αναβάθμιση της οποίας θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με 15,4 εκατ. ευρώ. Το έργο, που θα δημοπρατηθεί από τον ΟΣΕ το πρώτο εξάμηνο του 2021, θα ενώσει και πάλι με ράγες την Κόρινθο, το Άργος και το […]

Βγήκαν στους δρόμους στην Νέα Κίο- “Έκοψαν” την κυκλοφορία προς Ναύπλιο (video)

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες οι κάτοικοι της Νέας Κίου βρέθηκαν στους δρόμους… Στα μέσα της εβδομάδας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία της κωμόπολης. Σήμερα, έστειλαν και πάλι το δικό τους μήνυμα “κόβοντας” την κυκλοφορία προς και από το Ναύπλιο… Συμβολικά βεβαίως καθώς θέλουν να δείξουν με κάθε τρόπο και προς όλους πως η […]