17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

«Αστέρι της Βηθλεέμ»: Ορατό το φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 800 χρόνια (vids)

Ένα εξαιρετικά σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σήμερα το βράδυ, καθώς το «Αστέρι της Βηθλεέμ» θα εμφανιστεί στον ουρανό για πρώτη φορά τα τελευταία 800 χρόνια.

 

Τι θα συμβεί;

Οι δύο μεγαλύτεροι πλανήτες στο ηλιακό σύστημα, ο Δίας και ο Κρόνος, θα εμφανιστούν πιο κοντά ο ένας στον άλλο και θα δημιουργήσουν μία μαγική αστρονομική νύχτα.

Και οι δύο γίγαντες του πλανητικού μας συστήματος, πλησιάζουν σταδιακά ο ένας τον άλλο από τις αρχές του καλοκαιριού και θα εμφανιστούν σχεδόν ως ένας «διπλός πλανήτης» σήμερα το βράδυ.

Στην κοντινότερη θέση τους μετά από πολλές εκατοντάδες χρόνια, οι δύο πλανήτες θα εμφανίζονται πως απέχουν λιγότερο από το πλάτος ενός «γεμάτου» φεγγαριού – από το χειμερινό ηλιοστάσιο και μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων.

YouTube player

Ο Γερμανός αστρονόμος, Γιοχάνες Κέπλερ, έγραψε το 1614 ότι πίστευε πως το «αστέρι της Βηθλεέμ» στην ιστορία της Γέννησης θα μπορούσε να ήταν «σύνοδος του Δία και του Κρόνου».

Άλλοι ανέφεραν ότι οι «τρεις σοφοί» θα μπορούσαν να ακολουθούν μια τριπλή σύνοδο του Δία, του Κρόνου και της Αφροδίτης για να φτάσουν στη φάτνη που γεννήθηκε ο Ιησούς.

Παρόλο που η Αφροδίτη δεν θα είναι ορατή ως μέρος της διάταξης των πλανητών του 2020, θα εξακολουθεί να αποτελεί ένα εντυπωσιακό αστρονομικό θέαμα, με όσους βρίσκονται στον Ισημερινό να έχουν την καλύτερη θέα, ωστόσο η «σύνοδος» θα είναι ορατή και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Στην Ελλάδα, αν δεν υπάρχουν σύννεφα απόψε και ο ουρανός είναι καθαρός θα μπορέσουμε να απολαύσουμε το «Αστέρι της Βηθλεέμ» στον νυχτερινό ουρανό για δυόμισι ώρες μετά το ηλιοβασίλεμα. Δηλαδή μέχρι τις 7.30 το απόγευμα.

 

Πηγή: Protothema.gr

 

 

Περισσότερα Άρθρα

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel

Ο Δήμος Τρίπολης, συμμετέχει στην προσπάθεια συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel. Θα παρακαλούσαμε όσους πολίτες επιθυμούν να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια να συνεισφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, όπως: Εμφιαλωμένο νερό Τρόφιμα μακράς διαρκείας Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται στο «ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ»,  στην οδό Παπαρρηγοπούλου και Ρήγα Φεραίου, […]

Η Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών στην Παναγία των Παρισίων: Το συγκλονιστικό βίντεο της Ακολουθίας (video)

Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, οι καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων χτύπησαν ξανά, για πρώτη φορά μετά την μεγάλη πυρκαγιά του περασμένου Απριλίου. Στο κατεστραμμένο εσωτερικό του ναού πραγματοποιήθηκε μια λιτή τελετή επιτάφιου θρήνου, μπροστά στο ακάνθινο στεφάνι του Ιησού, το οποίο διεσώθη από την καταστροφική φωτιά. Πιστοί δεν υπήρχαν βεβαίως στο ναό. Οι Γάλλοι […]