20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Αστροφυσικός δίνει σε αστέρι το όνομα κολόνιας της γιαγιάς του

Τις καλές αναμνήσεις από την γιαγιά του, θέλησε να αναδείξει ένας αστροφυσικός. Έτσι, ο ίδιος ονόμασε ένα αστέρι με το όνομα της κολόνιας που χρησιμοποιούσε η γιαγιά του. Το αστέρι λοιπόν ονομάστηκε «S 4711» και έχει την πιο σύντομη διάρκεια τροχιάς που έχει παρατηρηθεί ποτέ γύρω από τη μαύρη τρύπα – Τοξότης Α΄.

Επιπλέον, εκτός από το αστέρι «S4711», οι ερευνητές περί τον Φλόριαν Πάισκερ ανακάλυψαν άλλα τέσσερα αστέρια στο κέντρο του Γαλαξία μας, όπως αναφέρει δημοσίευσή τους στο επιστημονικό περιοδικό «Astrophysical Journal».

Το συγκεκριμένο αστέρι ανακαλύφθηκε μετά από την ανάλυση αστρονομικών δεδομένων στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας.

Ο Πάισκερ και ο συνάδελφός του Αντρέας Έκαρντ ανακάλυψαν το «S4711» με το Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο (Very Large Telescope, VLT), το οποίο βρίσκεται στο όρος Παρανάλ της βόρειας Χιλής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Περισσότερα Άρθρα

Όταν δε μιλάει το στόμα, θα μιλήσει το σώμα

Ο Ιπποκράτης έλεγε ότι κάθε ασθένεια ξεκινά πρώτα από την ψυχή και μετά εκδηλώνεται στο σώμα. Από τότε πληθώρα ερευνών από τις επιστήμες της ψυχολογίας, της νευροψυχολογίας, καθώς και εμπειρίες ψυχοθεραπευτών από ιστορίες πελατών τους βγάζουν στο φως τη δύναμη που έχουν οι σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας πάνω στο σώμα μας και έρχονται με κάποιο […]

31η Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Η 1η ΤΟΜΥ Άργους για τη σημερινή ημέρα μας ενημερώνει ότι: Η 31η Μαΐου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization, WHO) ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος. Η ημέρα αυτή για το έτος 2019 είναι αφιερωμένη στο «Κάπνισμα και υγεία των πνευμόνων». Η συνήθεια του καπνίσματος αποτελεί ένα από τα […]