18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αυξάνεται η τιμή στο σουβλάκι: Πόσο θα κοστίζει

Ακόμα και το αγαπημένο, παραδοσιακά φθηνό φαγητό των Ελλήνων, το σουβλάκι επηρεάστηκε από το κύμα ακρίβειας που «χτυπά» το σύνολο της οικονομίας, με αποτέλεσμα η τιμή του να ανέβει πλησιάζοντας σχεδόν τα 3 ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, το σουβλάκι θα κοστίζει πλέον 2,80, ενώ δεν αποκλείεται η τιμή μιας πίτας με πιο εκλεπτυσμένο περιεχόμενο, όπως το μπιφτέκι γαλοπούλας μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 3,80 ευρώ.

Εξαιτίας των αυξήσεων στα καύσιμα και τις πρώτες ύλες οι τιμές ανεβαίνουν, με αποτέλεσμα κατά μέσο όρο στα καταστήματα που το τυλιχτό σουβλάκι έκανε 2,30 πήγε στα 2,80 ευρώ, το σκέτο καλαμάκι από 1,60 πήγε στο 1,90 και η μερίδα γύρος από τα 7,10 στα 7,40 ευρώ.

 

Πόσο θα κοστίζει το σουβλάκι για μία οικογένεια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μία τετραμελής οικογένεια, με 2 γονείς και 2 μικρά παιδιά, θα χρειαστεί τουλάχιστον 6 τυλιχτά σουβλάκια, που σημαίνει ότι με 2,80 το ένα θα χρεωθεί 16,80 ευρώ.

Αν συνυπολογίζει κανείς μία σαλάτα χωριάτικη με 6,20 μία πατάτες 3 ευρώ και 4 αναψυκτικά προς 1,20 συνολικά 4,80 τότε το κόστος φτάνει στα 30,80 από 26,50 ευρώ, δηλαδή μία αύξηση 16%.

Περισσότερα Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού

Από το 2006 η δεύτερη Πέμπτη κάθε Μαρτίου (9 Μαρτίου 2023) έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού. Η πρωτοβουλία ανήκει στη Διεθνή Εταιρεία Νεφρολογίας και τη Διεθνή Ένωση Νεφρολογικών Ιδρυμάτων, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για την σπουδαιότητα της υγείας των νεφρών και την Χρόνια Νεφρική Νόσο (ΧΝΝ). Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας […]

Ισραήλ: Ανοίγει μετά από δύο μήνες ο Ναός της Αναστάσεως

Αφού παρέμεινε κλειστός για δύο μήνες λόγω της πανδημίας, ο Ναός της Αναστάσεως θα ξανανοίξει από αύριο Κυριακή τις πύλες του, ανακοίνωσαν σήμερα το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, η Κουστωδία της Αγίας Γης των Φραγκισκανών και το Πατριαρχείο των Αρμενίων που τον διαχειρίζονται. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος […]