12 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αφρικανική σκόνη και ζέστη σήμερα – Πού θα δείξει το θερμόμετρο 34 βαθμούς

Ο καιρός σήμερα

Νεφώσεις και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης αναμένονται σήμερα, Δευτέρα 3 Μαΐου 2021.

Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo.gr, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα παρουσιάσουν σταδιακή ελάττωση από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά.

Η θερμοκρασία στη Μακεδονία και στη Θράκη θα κυμανθεί από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 13 έως 23, στη Θεσσαλία και στη Στερεά από 15 έως 32, στην Πελοπόννησο από 16 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 27, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 31, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 15 έως 30 και στην Κρήτη από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 μποφόρ με εξασθένηση. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Τη νύχτα υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και πιθανώς στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αργά τη νύχτα μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και το πρωί τοπικά 5 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στα ανατολικά θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων και το βράδυ θα φτάσουν στο Θρακικό τα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που από αργά το απόγευμα στις Κυκλάδες θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικών διευθύνσεων μετά το μεσημέρι, με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που από αργά το απόγευμα στα βόρεια θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι μέχρι το μεσημέρι σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην περιοχή του Καστελλόριζου βαθμιαία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Περισσότερα Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης

Η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που ελήφθη το 1996. Στόχος της είναι να ενθαρρύνει τις ανταλλαγές τηλεοπτικών προγραμμάτων μεταξύ των χωρών και ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με την ειρήνη, την ασφάλεια, τον πολιτισμό την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Η ημερομηνία του εορτασμού επελέγη […]

Λογοτεχνικές επιδημίες: ένα άλλο, πιο αισιόδοξο μήνυμα

Απεικόνιση της επιδημίας πανώλης στην Ιταλία τον 170 αιώνα. Ο πίνακας βρίσκεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Ρώμης Είναι άλλο οι πραγματικές επιδημίες κι άλλο οι επιδημίες όπως τις συλλαμβάνει και τις απεικονίζει η λογοτεχνία, όπου ο κίνδυνος, ο φόβος και ο πανικός, ο οποίος θα πρέπει να αποφεύγεται όταν πρόκειται για την πραγματικότητα, αποτελούν […]