19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός 2-1: Ο Χασάν τον έστειλε στους «16»!

Ο Ολυμπιακός πήγε στην Ολλανδία με σκοπό να «κλειδώσει» την πρόκριση στους «32» του Europa League, ωστόσο η Αϊντχόφεν αποδείχθηκε… σκληρό καρύδι!

Οι «τουλίπες» προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στον εκπληκτικό Ζαχάβι (23′,44′). Ο Χασάν όμως  ήταν η «χρυσή» αλλαγή του Πέδρο Μαρτίνς και με προβολή στο 88′ έδωσε την πρόκριση στους Πειραιώτες!

Οι Πειραιώτες στο 15′ είχαν καλή φάση, με τον Ελ Αραμπί να μην καταφέρνει να βάλει γκολ.

Ο Μπα έκανε σωτήρια επέμβαση στο 20′ και σταμάτησε καίρια τον Μάλεν. Ο Ζαχάβι όμως εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Τόμας και νίκησε τον Σα στο 23′.

Στο 32′ ο Μπρούμα προσπάθησε να απαντήσει, όμως η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Στο 42′ ο Ζαχάβι έβαλε το δεύτερο τέρμα του στον αγώνα, κάνοντας μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησε στο 50′, όταν ο Μπρούμα έκανε εξαιρετική κούρσα από τα δεξιά, όμως το σουτ του Καμαρά σταμάτησε στο δοκάρι. Οι Ολλανδοί απείλησαν σε δύο περιπτώσεις. Πρώτα με τον Μάλεν στο 57′ κι έπειτα με τον Μαξ στο 66′, όπου ο «κεραυνός» που έπιασε πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Σα.

Στο 78′ ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ, όμως η μπάλα και πάλι σταμάτησε στην οριζόντια δοκό του Μβογκό, με την ατυχία να συνεχίζεται για τους Πειραιώτες. Στο 86′ ήταν η σειρά της PSV να έχει δοκάρι, έπειτα από σουτ του Μάλεν. Ο Ολυμπιακός πέτυχε το «χρυσό» τέρμα της πρόκρισης στο 88′, όταν ο Χασάν εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες κι έσπρωξε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.

Αϊντχόφεν (Ρόγκερ Σμιντ): Μβογκό, Ντάμφρις, Τέζε, Μπόσκαλι, Βιργκέβερ, Μαξ, Ροζάριο, Τόμας (90′ Φερτέσεν), Γκέτσε (90′ Μάουρο Ζούνιορ), Ζαχάβι, Μάλεν.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Λαλά (79’Ανδρούτσος), Ρέαμπτσιουκ, Σεμέδο, Μπα, Εμβιλά, Καμαρά, Μπουχαλάκης (46′ Φορτούνης), Μπρούμα (79′ Χασάν), Βαλμπουενά (46′ Μασούρας), Ελ Αραμπί (90′ Παπασταθόπουλος).

ΠΗΓΗ: sports3.gr

Περισσότερα Άρθρα

Συνεχίζονται οι δημοπρασίες αθλητικών ενθυμίων Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών

Με την Ολυμπιακή εμφάνιση της Στεφανίδη στο Ρίο, την Εθνική φανέλα του Φύσσα από τον προημιτελικό Ελλάδα – Γαλλία στο έπος του Euro2004 και δύο «κουπάτες» βολεϊκές του Πελεκούδα συνεχίζονται οι δημοπρασίες αθλητικών ενθυμίων Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών μας Η συγκεκριμένη δράση του «Ζήσε Αθλητικά», για τον αγώνα ενάντια στον κορονοϊό, έχει ήδη συγκεντρώσει 24.370 ευρώ […]

Τσεχία – Ελλάδα 77-84: Έγκλημα και τιμωρία

Η Ελλάδα ήθελε το +12, νίκησε με 7 (84-77) την Τσεχία, όμως έμεινε εκτός οκτάδας. Πλήρωσε το έγκλημα με τη Βραζιλία και την προκλητική διαιτησία στο σημερινό ματς, ειδικά σε βάρος του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος αποβλήθηκε με 5 φάουλ παίζοντας μόνο 23 λεπτά. Tο ταξίδι της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, ολοκληρώθηκε τη […]