19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Αύξηση των αυτοκτονιών στην Ιαπωνία κατά 16% στο δεύτερο κύμα της πανδημίας

Αυξήθηκε το ποσοστό των αυτοκτονιών στην Ιαπωνία κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας COVID-19, κυρίως μεταξύ των γυναικών και των παιδιών, παρά το γεγονός ότι μειώθηκε στο πρώτο κύμα, όταν η κυβέρνηση προσέφερε γενναιόδωρα επιδόματα στους ανθρώπους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας.

Κατά την περίοδο Ιουλίου-Οκτωβρίου οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 16% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, καταγράφοντας μια δραματική αντιστροφή της μείωσης κατά 14% που είχε καταγραφεί την περίοδο Φεβρουαρίου-Ιουνίου, σύμφωνα με έρευνα του Hong Kong University of Science and Technology και του Tokyo Metropolitan Institute of Gerontology.

«Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε ομαλές οικονομικές συνθήκες, η πανδημία αυτή επηρεάζει δυσανάλογα την ψυχολογική υγεία των παιδιών, των εφήβων και των γυναικών, ιδιαίτερα των συζύγων» ανέφερε η έρευνα που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στο επιστημονικό περιοδικό Nature Human Behaviour.

Περισσότερα Άρθρα

Στήριξη στην επιχειρηματικότητα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με το ποσό των 8.000.000 ευρώ θα ενισχυθούν επιχειρηματίες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με κύριο κριτήριο την ποιότητα και την καινοτομία. Τα χρήματα προέρχονται από το ΕΣΠΑ /ΠΕΠ και προορίζονται κυρίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, σε συνέχεια θετικής γνωμοδότησης της ΕΥΚΕ (Ειδική Υπηρεσία Κρατικών Ενισχύσεων),  η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού […]

ΠΝΠ: Κυριακές και αργίες ανοιχτά οι επιχειρήσεις που εφοδιάζουν με τρόφιμα και φάρμακα

Αναστέλλονται για την περίοδο των έκτακτων μέτρων οι περιοριστικές διατάξεις για την απαγόρευση λειτουργίας επιχειρήσεων τις Κυριακές. Όπως ορίζεται με την ΠΝΠ “επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων που έχουν ως αντικείμενο την παραγωγή, τη μεταφορά και τον εφοδιασμό τροφίμων, καυσίμων, φαρμάκων και παραϊατρικού υλικού προς καταστήματα και επιχειρήσεις πώλησης σχετικών ειδών, κατά παρέκκλιση των διατάξεων […]