23 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Βραζιλία: Κατέρρευσε φράγμα σε ορυχείο – Τουλάχιστον 200 αγνοούμενοι

Τουλάχιστον 200 άνθρωποι αγνοούνται μετά την κατάρρευση ενός φράγματος τελμάτων σε ορυχείο σιδήρου και χρυσού  που ανήκει στην εταιρεία Vale SA, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία της Βραζιλίας.

Οι πυροσβέστες έχουν διασώσει μέχρι στιγμής δεκάδες άτομα που είχαν παγιδευτεί στη λάσπη. Όλοι τους μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα σε νοσοκομεία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί νεκροί.

Η εταιρεία και οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι τα τέλματα που διέρρευσαν από το ορυχείο Κορέζο ντε Φεϊζάο εξαπλώθηκαν στην περιοχή όπου βρίσκονταν τα κτίρια των διοικητικών υπηρεσιών του ορυχείου αλλά και στην τοπική κοινότητα Βίλα Φορτέκο, κοντά στην πόλη Μπρουμαντίνιου της πολιτείας Μίνας Ζεράις.

Περισσότερα Άρθρα

Πουλάς vs Χειβιδόπουλος και στο βάθος Χρηστίδης

Αλλού με τρίβεις γούμενε κι αλλού με σφάζει ο πόνος….

Είδαμε τις προηγούμενες ημέρες μία συνέντευξη στο SUPERTV που συζητήθηκε πολύ.  Ήταν μία επιτυχία της Σοφίας Μπαλή που πήρε συνέντευξη από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννη Μαλτέζο και εκεί ειπώθηκαν πολλά και διάφορα…. Μίλησε καταρχήν για το έργο της παράταξης Νίκα που ειδικά στην Αργολίδα δεν το λες και λίγο. Να θυμίσω ότι η […]

Παγκόσμια οργή και κατακραυγή για την έγκυο ελεφαντίνα που την τάισαν κροτίδα

Μια έγκυος ελεφαντίνα υπέκυψε στα τραύματά της, αφού έφαγε κάποιο φρούτο, πιθανότατα ανανά, που περιείχε μια κροτίδα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της νότιας Ινδίας όπου ο θάνατος του άγριου ζώου έχει προκαλέσει κατακραυγή. Η άτυχη ελεφαντίνα περιφερόταν στις 27 Μαΐου σε ένα χωριό κοντά στο εθνικό πάρκο Σάιλεντ Βάλεϊ του κρατιδίου Κεράλα και εκεί μάλλον […]