18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Βρετανία: Ένοχος 19χρονος που σκότωσε δύο γυναίκες – Είχε κάνει «συμφωνία με τον διάβολο» για να κερδίσει τζακ ποτ

Ένας Βρετανός έφηβος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία δύο αδελφών, τις οποίες εκτέλεσε στο πλαίσιο μιας «συμφωνίας με τον διάβολο», καθώς πίστευε ότι αν θυσίαζε έξι γυναίκες κάθε έξι μήνες θα κέρδιζε το τζακ πότ στο τυχερό παιχνίδι Mega Millions.

Ο Ντάνιαλ Χουσέιν, 19 ετών σήμερα, μαχαίρωσε και σκότωσε την Μπίμπα Χένρι, 46 ετών και τη Νικόλ Σμόλμαν, 27 ετών, σε ένα πάρκο στο βορειοδυτικό Λονδίνο πέρσι τον Ιούνιο. Νωρίτερα οι δυο αδελφές είχαν γιορτάσει τα γενέθλια της πρώτης με φίλους τους.

Ο Χουσέιν έκανε τους φόνους προκειμένου να εκπληρώσει το δικό του μέρος μιας «συμφωνίας» που είχε υπογράψει με έναν «δαίμονα». Είχε υποσχεθεί ότι θα εκτελούσε «τουλάχιστον έξι θυσίες κάθε έξι μήνες για όσο διάστημα ήταν ελεύθερος και σωματικά ικανός» και, σύμφωνα με την αστυνομία, σκόπευε να τηρήσει αυτήν την υπόσχεση.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος, όπως και η ομάδα μου, ότι θα διέπραττε και άλλους φόνους», είπε ο αρχιεπιθεωρητής Σάιμον Χάρντινγκ, ο επικεφαλής των ερευνών. «Είναι δύσκολο, για έναν φυσιολογικό άνθρωπο, να το κατανοήσει. Μοιάζει με ταινία», πρόσθεσε.

Οι Χένρι και Σμόλμαν είχαν πάει στο Πάρκο Φράιεντ του Γουέμπλεϊ για να γιορτάσουν τα γενέθλια της πρώτης με φίλους τους. Τις πρώτες πρωινές ώρες όμως είχαν πια μείνει μόνες τους. Τράβηξαν 150 φωτογραφίες, και η τελευταία από αυτές τις δείχνει να κοιτάζουν προς το πλάι – η αστυνομία πιστεύει ότι είδαν τον Χουσέιν να τις πλησιάζει.

Ο νεαρός τις μαχαίρωσε και έκρυψε τα πτώματα σε ένα δασάκι, όπου τα βρήκε την επόμενη ημέρα ο σύντροφος της Σμόλμαν.

Ο Χουσέιν, που ζούσε με τη μητέρα του, εντοπίστηκε χάρη στις κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στο σημείο και συνελήφθη περίπου τέσσερις εβδομάδες αργότερα. Η αστυνομία θεωρεί ότι επειδή τραυματίστηκε στο χέρι κατά τη διάρκεια της επίθεσης αυτής, δεν κατάφερε να διαπράξει άλλους φόνους.

Όταν οι αστυνομικοί έψαξαν στο σπίτι του βρήκαν το «συμβόλαιο» και τρία δελτία του λότο. Υπήρχαν επίσης σατανιστικά σύμβολα και ένα χειρόγραφο βιβλίο με «ξόρκια». Με κάποια από αυτά υποτίθεται ότι θα έκανε τις γυναίκες να τον βρίσκουν ελκυστικό.

Ο 19χρονος αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια περίτεχνη συνωμοσία σε βάρος του. Το δικαστήριο ωστόσο τον έκρινε ένοχο και η ποινή του θα ανακοινωθεί αργότερα.

Η αστυνομία ανέφερε ότι δεν είναι σαφές πώς ενδιαφέρθηκε ο νεαρός για τον σατανισμό. Οι ερευνητές γνώριζαν ότι είχε πρόσβαση στο «σκοτεινό δίκτυο» αλλά δεν κατάφεραν να βρουν τους λογαριασμούς του, αφού εκείνος αρνήθηκε να δώσει τους κωδικούς του. Δεν κατάφεραν επίσης να ξεκλειδώσουν το iPAd του. Το υλικό που συνέλεξαν έδειξε ότι μιλούσε στο διαδίκτυο με άλλους, κυρίως όμως για ερωτικά ξόρκια.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα