19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Β. Κοντοζαμάνης: Στόχος μας ένα ολοκληρωμένο σύστημα υγείας

Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Β. Κοντοζαμάνης, αφού ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους, τόνισε την πρόθεση του πρωθυπουργού και σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου  για ένα σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης της υγείας.

Η δήλωση αυτή ήρθε ως επιστέγασμα και των δηλώσεων του πρωθυπουργού* σε ότι αφορά τις νοσηλευτικές μονάδες που είναι σε κοντινή απόσταση αλλά και της πρόθεσης του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για ένα νοσοκομείο σύγχρονο που θα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών της Αργολίδας αλλά και των τουριστών.

*(Είναι αδιανόητο σήμερα να έχουμε -και δυστυχώς αυτό συμβαίνει σε πολλές περιοχές της χώρας- δύο νοσοκομεία σε απόσταση 20, 30 χιλιομέτρων και τα δύο νοσοκομεία να αποδεικνύεται τελικά ότι είναι προβληματικά. Και κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεπεράσουμε αυτούς τους τοπικισμούς και αυτές τις αναχρονιστικές αντιλήψεις, να σχεδιάσουμε έναν ορθολογικό χάρτη υγείας, να μετατρέψουμε νοσηλευτικές μονάδες σε μονάδες που μπορεί να παρέχουν άλλες υπηρεσίες, π.χ. παρηγορητική φροντίδα, αλλά να εξορθολογήσουμε επιτέλους τον νοσοκομειακό χάρτη της χώρας. Εάν δεν το κάνουμε τώρα, θα έχουμε χάσει.)

Περισσότερα Άρθρα

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση το Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη όπου θα υπάρχουν νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές έως το μεσημέρι. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -3 έως 11, […]