18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Γερμανία: Κύκνος που θρηνούσε το ταίρι του διέκοψε την κυκλοφορία των τρένων

Στη Γερμανία ένας κύκνος που πενθούσε το ταίρι του πάνω στις ράγες των γερμανικών σιδηροδρόμων διέκοψε την κυκλοφορία 23 τρένων για σχεδόν μια ώρα, προτού τελικά τον απομακρύνουν πυροσβέστες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τα δύο πουλιά πέταγαν πάνω από τις ράγες τρένων υψηλής ταχύτητας που συνδέουν την Κάσελ με την Γκέτινγκεν, στην κεντρική Γερμανία, κατά τη διάρκεια «περιήγησής τους» στην περιοχή.

Αλλά το ένα από τα πουλιά σκοτώθηκε, πιθανόν διότι άγγιξε εναέρια ηλεκτροφόρα καλώδια. Το συμβάν εκτυλίχθηκε την 23η Δεκεμβρίου, αλλά ανακοινώθηκε χθες.

Το άλλο πουλί, θρηνώντας, κάθισε στο πλάι του νεκρού συντρόφου του και αντιστάθηκε στις προσπάθειες σιδηροδρομικών να το απομακρύνουν από τις ράγες.Χρειάστηκε να επέμβουν πυροσβέστες με ειδικό εξοπλισμό. Απομάκρυναν τον νεκρό κύκνο και το ταίρι του, σώο και ασφαλές, από την περιοχή. Το πουλί που σώθηκε αφέθηκε ελεύθερο στον ποταμό Φούλντα.

Είκοσι τρεις συρμοί καθυστέρησαν περίπου σαράντα λεπτά της ώρας όσο διαρκούσε η επιχείρηση διάσωσης.

Το γεγονός φαίνεται να επιβεβαιώνει τους ρομαντικούς μύθους ότι οι κύκνοι προσπαθούν να μείνουν ζευγάρι με το ταίρι τους όλη τους τη ζωή. Άποψη που διατυπώνει και η βρετανική εταιρεία προστασίας των πτηνών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Περισσότερα Άρθρα

TIME: Πώς η Ελλάδα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να «αποφύγει τα χειρότερα» από την κρίση του κορονοϊού

Στον τρόπο που η Ελλάδα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να «αποφύγει τα χειρότερα» από την κρίση του κορωνοϊού, αναφέρεται σε εκτενές του άρθρο το περιοδικό TIME, τονίζοντας πως το βασικό σημείο της ελληνικής επιτυχίας, σύμφωνα με αναλυτές, ήταν τα πρώτα βήματα στα οποία προέβη η ελληνική κυβέρνηση για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού, πιο […]

Μητσοτάκης: Χθες η Ελλάδα έσπασε το φράγμα των 5.000.000 εμβολιασμών

Ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την πορεία της επιχείρησης «Ελευθερία» και ειδικότερα για τους 5 εκατομμύρια και πλέον εμβολιασμούς στη χώρα μας έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης έγραψε στο Twitter: «Χθες η Ελλάδα έσπασε το φράγμα των 5.000.000 εμβολιασμών. 3.280.000 συμπολίτες έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και από αυτούς 1.810.000 είναι […]