12 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Γιάννης Μανιάτης: «Απαιτούμε την επέκταση του Αναβάλου προς Ερμιονίδα»

Την άμεση επέκταση του Αναβάλου στην Ερμιονίδα, ζητά με νέα ερώτησή του ο Βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ, καθ. Γιάννης Μανιάτης, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Στ. Αραχωβίτη.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
«Κύριε Υπουργέ,
για μία ακόμη φορά, ως εκπρόσωπος των πολιτών της Ερμιονίδας, σας καταθέτω ερώτηση για την άμεση επέκταση δικτύου Αναβάλου στην Ερμιονίδα. Είναι ένα έργο πνοής για την περιοχή, για το οποίο τις προηγούμενες δεκαετίες δεν είχε υπάρξει καμία απολύτως προετοιμασία. Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 2011, ανέθεσε τη μελέτη επέκτασης του έργου. Η μελέτη αυτή παραδόθηκε τον Οκτώβριο του 2014 και τον Ιανουάριο του 2015 υπογράψαμε και αδειοδοτήσαμε και τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης για την κατασκευή του έργου επέκτασης Αναβάλου στην Ερμιονίδα, αρχικού προϋπολογισμού 47.000.000€.

Το έργο έπρεπε σήμερα να έχει ολοκληρωθεί. Σήμερα, η Ερμιονίδα έπρεπε να ποτίζει με Ανάβαλο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όφειλε, από τη στιγμή που παρέλαβε και τα τεύχη δημοπράτησης, να προκηρύξει αμέσως το έργο. Σήμερα, μετά 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το έργο όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά δεν έχει καν ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. 
Ολόκληρη η Ερμιονίδα απαιτεί έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή της κυβερνητικής σας θητείας, να κάνετε το ελάχιστο. Να εντάξετε τουλάχιστον το έργο, ώστε με τα κονδύλια που σας είχαμε διασφαλίσει από το 2014, να μπορεί το έργο να ξεκινήσει με τη νέα κυβέρνηση. 

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Εντάσσεται η επέκταση του Αναβάλου στην Ερμιονίδα στα έργα του Μέτρου 4.3.1. του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης;»

Επισυνάπτω το χάρτη της οριστικής μελέτης, με ημερομηνία «Οκτώβριος 2014».

Περισσότερα Άρθρα

Ο Δήμος Ναυπλιέων με διήμερες εκδηλώσεις τίμησε τον «πρεσβευτή» της ιστορίας του Ναυπλίου συγγραφέα Μιχαήλ Λαμπρυνίδη

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» διοργάνωσαν διημερίδα στο Ναύπλιο το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 με αφορμή την έκδοση της Β’ Γραφής της «Ναυπλίας» του μεγάλου συγγραφέα Μιχαήλ Λαμπρυνίδη. Η πρώτη έκδοση της «ΝΑΥΠΛΙΑΣ» είχε πραγματοποιηθεί το έτος 1898 από τον ίδιο τον συγγραφέα και, έως […]

Ωράριο λειτουργίας του ΔΑΚ Άργους

Ωράριο λειτουργίας του ΔΑΚ Άργους Με βάση τις νέες διευκρινιστικές οδηγίες για την άθληση στο σύνολο της επικρατείας υπό το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19 από τη ΓΓ Αθλητισμού,  το ΔΑΚ Άργους  λειτουργεί από τη Δευτέρα 10/5 με το παρακάτω ωράριο και νέους περιορισμούς. Για τα αθλητικά Σωματεία Στίβου και […]