18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Γιατί η καραντίνα έκανε καλό στις οικογενειακές σχέσεις;

Γράφει η Δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη

Ουδέν κακόν αμιγές καλού’’.

Έτσι έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι. Και από ότι φαίνεται, είχαν –για ακόμα μία φορά- τεράστιο δίκιο.

Τους τελευταίους μήνες όλοι βιώσαμε μία δύσκολη καραντίνα, η οποία άλλαξε άρδην τις συνθήκες της καθημερινότητάς μας. Όλοι μας χαμένοι στη μετάφραση και εγκλωβισμένοι σε μία καταναλωτική κοινωνία, βρεθήκαμε να ζυγίζουμε διαφορετικά τις καταστάσεις, μας έδωσε να σκεφτούμε για την ψυχή μας και την ποιότητα των σχέσεών μας. Οι περισσότεροι δυσκολευτήκαμε μεν, αλλά στο τέλος συνηθίσαμε σε αυτή τη νέα πραγματικότητα.

Πόσο όμως αυτός ο εγκλεισμός μπορεί να ωφέλησε τις οικογενειακές σχέσεις;
Το γεγονός πως βγήκαμε για λίγο εκτός του καθιερωμένου μας προγράμματος, μας έδωσε την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά με τα μέλη στην οικογένειά μας. Είχαμε την ευκαιρία να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο ο ένας στον άλλο, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες των μεγαλύτερων, τα θέλω των παιδιών, τα κενά των οικογενειακών σχέσεων. Το μυαλό μας δεν ήταν μόνο στις κοπιαστικές εργασίες του βιοπορισμού, αλλά στην προσοχή των συναισθηματικών αναγκών που υπάρχουν στα μέλη της οικογένειας. Είχαν χρόνο οι οικογένειες να ενστερνιστούν τα παράπονα των παιδιών, τις συναισθηματικές ελλείψεις που επιφέρει η απόσταση και η ψυχρότητα στις σχέσεις των ανθρώπων.

Είχαμε με το γεγονός της καραντίνας, την ευκαιρία να δούμε τις ελλείψεις μας στην οικογένεια και τις σχέσεις μας, να δούμε τα λάθη μας, να πάρουμε μία αγκαλιά τώρα που ήμασταν ξεκούραστοι ο ένας τον άλλο. Για αυτό, ας αισθανόμαστε χαρά για κάθε δοκιμασία που βιώνουμε. Υπάρχει για να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

ΠΗΓΗ: efiveia.gr

Περισσότερα Άρθρα

Απόδραση στο Ναύπλιο τώρα…με το Nafplio Virtual Tour!

    Ο Δήμος Ναυπλιέων εναρμονιζόμενος πάντα με τις ανάγκες των εποχών, δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά και τώρα, προσφέροντας ένα γοητευτικό «εναλλακτικό» ταξίδι σε 52 σημεία ενδιαφέροντος της ιστορικής πόλης μας, μέσω του κινητού και του υπολογιστή μας. Το Nafplio Virtual Tourμας δίνει τη δυνατότητα μιας εικονικής απόδρασης εν μέσω καραντίνας. Μέσα από την οθόνη […]

Rapid test από την Περιφέρεια για εργάτες γης

Την σύμβαση για την προμήθεια 5.000 Τεστ Ταχείας Διάγνωσης Αντιγόνου (Rapid Test) έναντι του κορονοϊού SARS COV 2 για επιδημιολογικούς σκοπούς και την δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσής του σε εργάτες γης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχη Παναγιώτης Νίκας. Η προμήθεια αυτή έγινε εν όψει της έναρξης, οσονούπω, της ελαιοκομικής περιόδου. Εξ άλλου, έγινε από την […]