15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

“Για μια ανάσα ελεύθερη” – Παρουσίαση βιβλίου στο Ναύπλιο

“Για μια ανάσα ελεύθερη” έχει τίτλο το νέο βιβλίο του Δημήτρη Καρακούση που θα παρουσιαστεί στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου στο Ναύπλιο την Κυριακή 8 Αυγούστου στις 9 μ.μ.
Από την τουρκοκρατούμενη Σύμη του 1900 μία πολυμελής οικογένεια σκορπίζεται στις κοιτίδες του Ελληνισμού κι από εκεί στην Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Λιβύη….
Τέσσερα αδέλφια ενηλικιώνονται, ωριμάζουν, πολεμούν, ερωτεύονται, ζώντας μεγάλες στιγμές της ελληνικής και της παγκόσμιας Ιστορίας και λαχταρώντας μια ανάσα ελεύθερη.
Σε ένα επικό μυθιστόρημα εκτυλίσσονται οι πόθοι και οι αγώνες του λαού μας από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι την απελευθέρωση των Δωδεκανήσων. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα Άρθρα

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στις εκδηλώσεις για τον πολιούχο του Διαβολιτσίου

Τη μνήμη του πολιούχου του Αγίου Παντελεήμονα πανηγύρισε το Διαβολίτσι σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουλίου. Την θρησκευτική τελετή, το πρωί σήμερα, στον φερώνυμο ναό, παρακολούθησε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, όπως πράττει εδώ και πολλά χρόνια.  

Χαμός σε γάμο: Η νύφη πέθανε την ώρα του μυστηρίου και η αδελφή της… παντρεύτηκε τον γαμπρό

Μία νύφη κατέρρευσε και πέθανε την ώρα του γάμου της στην Ινδία, με την αδελφή της να παίρνει τη θέση της και να παντρεύεται τον γαμπρό στην ίδια τελετή, αφού οι οικογένειες αποφάσισαν να συνεχιστούν κανονικά οι γαμήλιοι εορτασμοί. Η Σουρμπί υπέστη καρδιακή ανακοπή στην τελετή που γινόταν σε πόλη της επαρχίας Ουτάρ Πράντες, αφού είχε ανταλλάξει τις […]