17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Για τα Αρχεία Καπνού Ναυπλίου συζητεί ο περιφερειάρχης με την υπουργό Παιδείας

Την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως συναντά στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στις 4.30 το απόγευμα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στην υπουργό ο περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, θέσει δύο σημαντικά ζητήματα, εκ των οποίων το πρώτο αφορά στην εξεύρεση μιας άμεσης λύσης για το πρόβλημα που  προέκυψε στη Μεσσηνία με την υλοποίηση του προγράμματος “Σχολικά Γεύματα”, όταν από από λάθος των υπηρεσιών αποκλείστηκαν από τη φετινή χρηματοδότηση τα 16 σχολεία που ήδη μετείχαν στο εν λόγω πρόγραμμα, με συνέπεια 2.150 μαθητές να μην έχουν δυνατότητα γεύματος στο σχολείο τους.

Οπως έγινε γνωστό, ειδικότερα, ενώ ζητήθηκε να αποσταλούν στο υπουργείο τα σχολεία που θα ενταχθούν στο φετινό πρόγραμμα, η Α΄βαθμια θεωρώντας ότι πρόκειται για επέκταση -όπως αναφερόταν στις σχετικές οδηγίες του υπουργείου-, απέστειλε κατάλογο μόνο με τα επιπλέον σχολεία της Μεσσηνίας που επιθυμούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και όχι εκείνα που συμμετείχαν τα προηγούμενα έτη.

Το δεύτερο ζήτημα που θα θέσει ο Π. Νίκας στην υπουργό Παιδείας, αφορά την μετακίνηση μεγάλου όγκου εγγράφων που ανήκουν στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, τα Αρχεία Καπνού, με σκοπό ο χώρος που τώρα τα φιλοξενεί να ανακατασκευαστεί και να στεγάσει υποδομές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Περισσότερα Άρθρα

Η ανάρτηση του Χαρδαλιά και οι φωτογραφίες με τον Τσιόδρα: Ένας κύκλος έκλεισε

Α Την τελευταία τους ενημέρωση για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό στην Ελλάδα, που προβλήθηκε ζωντανά από τον τηλεοπτικό φακό, πραγματοποίησαν την Τρίτη 26 Μαΐου, από το υπουργείο Υγείας, οι Νίκος Χαρδαλιάς και Σωτήρης Τσιόδρας. Ο κ. Χαρδαλιάς σήμερα, έκανε και μια ανάρτηση στο Facebook, συνοδευμένη με φωτογραφίες παρέα με τον κ. Τσιόδρα, μέσω της […]