17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Γιορτή Ψαρά 2019 : Γλέντησαν…με τη ψυχή τους στην Κοιλάδα

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος η γιορτή του Ψαρά στην Κοιλάδα Ερμιονίδας.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Αλιέων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “ΦΡΑΓΧΘΙ”, ο Αθλητικός Όμιλος “ΚΟΡΩΝΙΣ” ,ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κοιλάδας, η Τοπική Κοινότητα Κοιλάδας, και το Νομικό Πρόσωπο Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ερμιονίδας .

Ο κόσμος για μία ακόμα φορά  τίμησε την εκδήλωση για γέμισε ασφυκτικά στον χώρο της ιχθυόσκαλας .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Αδριανός, ο δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής , ο νεοεκλεγής περιφερειακός σύμβουλος Αναστάσιος Γανώσης ,  ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Κρανιδίου Γιάννης Κοντοβράκης και άλλοι.

Επίσης παρών ήταν και ο νεοεκλεγής δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος με τους συμβούλους Ελένη Γκαμίλη, Γιώργο Πιτσά, Χρήστο Μπαλαμπάνη , Ιωσήφ Μερτύρη , Αργύρη Μπίμπα κ.α.

Η αρχή έγινε με το καλωσόρισμα από την  Πρόεδρο του Πολιτιστικός Σύλλογος “ΦΡΑΓΧΘΙ” Δήμητρα Γκιώνη .

Στην συνέχεια οι νέοι και νέες της Κοιλάδας χόρεψαν νησιώτικους χορούς από όλη την Ελλάδα ενώ τον ουρανό της Κοιλάδας έσκιζαν πολύχρωμα βεγγαλικά πού σήμαινε την έναρξη της γιορτής.

Στην συνέχεια πήρε την σκυτάλη η εκπληκτική Στέλλα  Κονιτοπούλου που έδωσε τον καλύτερο εαυτό της και με τα νησιώτικα τραγούδια που ερμήνευσε και ξεσήκωσε τον κόσμο σε ένα συνεχή χορό. Στον ίδιο ρυθμό και ο Διαμαντής Διονυσίου και η Φαίη Μάτσου στη λαϊκή ώρα που ακολούθησε, που με τον δικό του τρόπο ξεσήκωσε τον κόσμο.

Εκπληκτικός στο τραγούδι και στο βιολί ο αδερφός της Στέλλας, Βασίλης Κλουβάτος.

Είχε προηγηθεί και ένα απρόοπτο με τον Διαμαντή Διονυσίου ο οποίος το πρωί του Σαββάτου (10/8) είχε ατύχημα και έσπασε το πόδι του . Όμως σαν γνήσιος επαγγελματίας έβαλε ειδικό νάρθηκα στο σπασμένο σημείο και από το χειρουργείο ήρθε κατευθείαν στην Κοιλάδα , άνοιξε την εκδήλωση και στην συνέχεια αποχώρησε .

Χρόνια Πολλά Κοιλάδα και του Χρόνου . Να είσαστε καλά και να μας προσφέρετε εκπληκτικές νησιώτικες βραδιές.

Περισσότερα Άρθρα

Θ. Πετράκος: Που βρίσκεται η χρηματοδότηση του υποέργου για τα αρχαία της Υπαπαντής

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη, Μετά την απόφαση του ΚΑΣ η οποία μεταξύ των άλλων αναφέρει: «…οι εργασίες για την αποκάλυψη των αρχαιοτήτων και η διαχείρισή τους να αποτελέσουν αντικείμενα ενός διακριτού αρχαιολογικού υποέργου στο πλαίσιο του έργου ανάπλαση ιστορικού κέντρου Καλαμάτας Γ’ φάση (πλατεία Υπαπαντής), με δικαιούχο την Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Για το σκοπό αυτό […]

Ζημιές σε σκάφος στο λιμάνι του Ναυπλίου από τους θυελλώδεις ανέμους

Ισχυροί νότιοι άνεμοι πνέουν με ένταση στον αργολικό κόλπο. Για το λόγο αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές που διατηρούν ακόμη καλοκαιρινό χαρακτήρα, ιδιαίτερη όμως προσοχή απαιτείται και για την επέκταση μιας φωτιάς η οποία μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες. Οι δυνατοί νοτιάδες έχουν σηκώσει κύματα στο Ναύπλιο, ενώ σε ένα ιστιοπλοϊκό που είναι δεμένο […]