15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Γιώργος Δέδες:”‘Οχι στην πρακτική της αρχής ενός ανδρός”

 

Τη Μεγαλόπολη και περιοχές της ορεινής Αρκαδίας επισκέφτηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Δέδες.

 

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο» ξεκίνησε την ολοήμερη περιοδεία του με επίσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης, όπου έγινε δεκτός από το Δήμαρχο και υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο, Διονύση Παπαδόπουλο. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά μέσα, ο Γιώργος Δέδες και ο Διονύσης Παπαδόπουλος στάθηκαν στη στενή και παραγωγική συνεργασία που είχαν τα τελευταία χρόνια, με το Δήμαρχο να επισημαίνει πως ο Γιώργος Δέδες, ως  Γενικός Γραμματέας Υποδομών, στάθηκε πάντα στο πλευρό του Δήμου, βοηθώντας τον, τόσο με τακτικές χρηματοδοτήσεις, όσο και σε έκτακτες ανάγκες.   Όπως είπε ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, ο Γιώργος Δέδες συνέβαλε καθοριστικά στην αντιμετώπιση  των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετώπισε ο Δήμος, κυρίως αυτών που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές συνέπειες των πλημμυρικών φαινομένων του 2016, ενώ προώθησε την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων που είχε ανάγκη η περιοχή.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Δέδες, αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο επιβεβαιώνοντας όσα είπε για την στενή και αγαστή συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Υποδομών με το Δήμο και τους φορείς του τα τελευταία χρόνια, ανέπτυξε τη φιλοσοφία και τους βασικούς άξονες της δικής του πρότασης για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όπως ανέφερε, η περιφερειακή παράταξη «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο» της οποίας ηγείται, έχει ήδη αναδείξει ως ζητήματα στρατηγικού χαρακτήρα δύο βασικές προτεραιότητες, που μπορούν να μπουν μπροστά από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά. Η πρώτη αφορά την αλλαγή του μοντέλου διοίκησης της Περιφέρειας, με αυτό να σημαίνει μια αποκεντρωμένη, δημοκρατική, συλλογική λειτουργία που θα στηρίζεται περισσότερο σε συναινέσεις και στη σύγκλιση απόψεων και όχι στη λογική της αρχής του ενός ανδρός. Η δεύτερη αφορά τα κεντρικά ζητήματα της στρατηγικής της ανάπτυξης. «Εδώ, άμεσος και κεντρικός στόχος είναι η επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας μέσα από τρεις βασικούς τομείς: Τουριστική Ανάπτυξη, Ενέργεια και Πρωτογενής Τομέας, με έμφαση στις  αναγκαίες υποδομές», υπογράμμισε ο Γιώργος Δέδες,  σκιαγραφώντας το βασικό πλαίσιο του προγράμματος που διαμορφώνεται από την παράταξή του αυτή την περίοδο.

«Στο επίπεδο της ανάπτυξης, η Πελοπόννησος έχει μείνει εξαιρετικά πίσω γιατί η απερχόμενη Περιφερειακή ηγεσία δεν εφάρμοσε ένα στρατηγικό σχέδιο με συγκεκριμένα βήματα, αλλά κινήθηκε στη λογική των εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων που έσβηναν πολύ γρήγορα, χωρίς να αφήνουν αποτύπωμα ανάπτυξης», είπε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τονίζοντας ότι όλες οι μεγάλες εξαγγελίες, όπως για αεροδρόμιο στην Τρίπολη, για κτηνοτροφικά πάρκα, για μεγάλα έργα υποδομής, έμειναν κενές περιεχομένου.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Δέδες επισκέφθηκε τα γραφεία των υπηρεσιών του Δήμου όπου συνομίλησε με τους δημοτικούς υπαλλήλους, ενώ αμέσως μετά επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά της Μεγαλόπολης. Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στη Μεγαλόπολη, στους δρόμους και τα καταστήματα της πόλης, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους πολίτες, να γίνει δέκτης των προτεραιοτήτων που οι ίδιοι θέτουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής τους και να τους ενημερώσει για το σχέδιό του, τόσο για τα θέματα της Μεγαλόπολης, όσο και συνολικά της Περιφέρειας.

Το απόγευμα, στο ίδιο θερμό κλίμα, ο Γιώργος Δέδες συνάντησε και συνομίλησε με πολλούς κατοίκους της ορεινής Αρκαδίας κατά την περιοδεία του σε  Καρύταινα, Ελληνικό, Στεμνίτσα, Δημητσάνα και Βυτίνα. «Για όποιον ασχολείται με τα κοινά, τίποτα δεν υποκαθιστά την άμεση και αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους πολίτες», είπε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας ότι η επικοινωνία αυτή πρέπει να είναι διαρκής, να εμπλουτίζει και ουσιαστικά να συνδιαμορφώνει κάθε ασκούμενη  πολιτική.

Περισσότερα Άρθρα

Ο Καρανίκας μπέρδεψε τον Αρκά με τον… Αρακά

Σε γκάφα υπέπεσε ο πρώην σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Καρανίκας στην προσπάθειά του να ασκήσει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Με αφορμή την συνέντευξη του Παύλου Πολάκη στον Αντώνη Σρόιτερ, ο Νίκος Καρανίκας θέλησε να κάνει ένα σχόλιο για όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, προσπάθεια, όμως, που του γύρισε μπούμερανγκ. Αιτία το γεγονός ότι ενώ πίστευε […]

Άμεση κατεπείγουσα σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στις δομές μεταναστών – προσφύγων στο Πόρτο Χέλι και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ερμιονίδας, θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένη η άμεση και κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να αποφασίσει για άμεσα μέτρα στήριξης των κατοίκων της Ερμιονίδας, πρόληψης της διασποράς του […]