18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Γ. Μπούνος: Η καθίζηση του τοπικού ποδοσφαίρου είναι ολοφάνερη κ. Σιδέρη

H αγωνία όλων των ανθρώπων που έχουν επωμισθεί την επιβίωση των ποδοσφαιρικών ομάδων της πόλης ή του χωριού τους ήταν μεγάλη το φετινό καλοκαίρι.

Μέσα στην ανασφάλεια και την οικονομική δυσκολία που επέφερε η πανδημία και το lockdown, ξεκίνησαν να σχεδιάσουν την επόμενη χρονιά, που δεν έμοιαζε με καμία προηγούμενη. Χρήματα δεν υπήρχαν, ηθικό υπό το μηδέν, όρεξη από τους ποδοσφαιριστές ελάχιστη, διάθεση από τους παράγοντες ανύπαρκτη και άγχος. Πολύ άγχος για την επόμενη μέρα.

Αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησαν, όσοι ξεκίνησαν, από την 1η Αυγούστου ύστερα από μια ακατανόητη απόφαση της Διοίκησης της ΕΠΣ Αργολίδας, με χίλια μύρια προβλήματα, έφτασε τελικά στα μέσα του Οκτωβρίου και αφού αναγκαστικά το πρωτάθλημα πήγε 15 μέρες πίσω, στηρίζεται ευτυχώς μόνο από τον φίλαθλο κόσμο που διψάει να δει λίγο ποδόσφαιρο και από τους «τρελούς» και ρομαντικούς ανθρώπους που από το υστέρημά τους συνεισφέρουν οικονομικά. Εκτός της παράλογα πρώιμης έναρξης, ήρθε και η ανανέωση των δελτίων, άλλη ακατανόητη χρονικά απόφαση, για να ταλαιπωρήσει αφάνταστα ακόμη και τα πιο οργανωμένα Σωματεία.

Παράλληλα, βλέπουμε με έκπληξη ομάδες που παρά το γεγονός ότι δήλωσαν συμμετοχή στην Α1, να ζητούν αναβολές, να ζητούν παρατάσεις σε καταθέσεις δελτίων, να μην κατεβαίνουν τελικά στο πρωτάθλημα, άλλες να εμφανίζονται με ελάχιστους ποδοσφαιριστές, να μη βρίσκουν ή να μην αναζητούν καν προπονητές, ενώ πριν ένα μήνα γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη άσχημης εξέλιξης.

Ο Πορτοχελιακός, χωρίς καμία μα καμία ειδοποίηση, αποφάσισε να μην κατέβει να αγωνιστεί σε προγραμματισμένο αγώνα, με αποτέλεσμα να ζήσουμε θλιβερές εικόνες, που μας γυρίζουν στο μαύρο παρελθόν, όπου παντελώς ανοργάνωτα σωματεία μάζευαν τους παίκτες από τα σπίτια και με παρακαλετό, τους «έσερναν» στην κυριολεξία στο γήπεδο. Μετά τρεις μέρες, η αποχώρηση της συγκεκριμένης ομάδας από το Πρωτάθλημα της Α1 ήταν γεγονός.

Πλέον ο 2ος όμιλος αποτελείται από 8 ομάδες και παρατηρείται το μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως, οι ομάδες να έχουν δύο «άδειες» αγωνιστικές κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, εξέλιξη που αφαιρεί από τη διοργάνωση την σοβαρότητά της, την ανταγωνιστικότητά της και το πραγματικό ενδιαφέρον των φιλάθλων, η πλειοψηφία των οποίων κατανοεί πια το εντελώς λανθασμένο σκεπτικό των διοργανωτών και την ανάγκη να είχε δημιουργηθεί ένας όμιλος από 14 ομάδες οι οποίες θα μπορούσαν να συμμετέχουν αλλά και πληρούσαν τότε τις προϋποθέσεις για να δηλώσουν συμμετοχή.

Αναρωτιόμαστε άραγε ποιος πολύ σοβαρός λόγος επέβαλε τη διοργάνωση του φετινού πρωταθλήματος με 20 ομάδες στην Α1, τη στιγμή που η ποδοσφαιρική κοινωνία «φώναζε» πως οι αδυναμίες είναι πάρα πολλές και ότι ελάχιστα Σωματεία θα μπορέσουν τελικά να συγκροτήσουν αξιόμαχες ομάδες;

Ποιος άραγε πίεζε την υπεύθυνη ΕΠΣ Αργολίδας να διοργανώσει εντελώς επιπόλαια ένα πρωτάθλημα ενώ γνώριζε ότι θα υπάρξουν αποχωρήσεις;

Τι είναι εκείνο που τελικά μετράει στις σοβαρές αποφάσεις του Προέδρου; Το επίπεδο και το μέλλον του τοπικού ποδοσφαίρου ή η προσωπική του πολιτική ανέλιξη, εκεί όπου θεωρείται σχεδόν επιβεβλημένη η τακτική να «μην σπάζουμε αυγά»;

Απευθυνόμαστε προς την ΕΠΣ Αργολίδας με κάθε ειλικρινή διάθεση. Όταν υπερηφανεύεστε για την «επανεκκίνηση» του Αργολικού ποδοσφαίρου, θα πρέπει να αναλαμβάνετε και τις τεράστιες ευθύνες από παρόμοιες καταστάσεις. Δεν μπορεί να σύρονται Σωματεία σε θεατρινίστικη συμμετοχή, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσετε τις φιλοδοξίες σας, που δυστυχώς σταματούν στην δήλωση ότι θα αγωνιστούν στην Α1, χωρίς να ενδιαφέρεστε αν πραγματικά μπορούν. Γιατί, όλοι γνώριζαν, ότι η φετινή χρονιά θα ήταν δύσκολη, ακόμη και για εκείνους που παραδοσιακά δεν αντιμετώπιζαν τέτοια προβλήματα. Όμως, γινόμαστε όλοι μάρτυρες να κατεβαίνουν ομάδες στα γήπεδα με ελάχιστους παίκτες, άλλες να είναι εξαιρετικά αδύναμες και άλλες να μην μπορούν ούτε να κατέβουν στο γήπεδο.

Αναλάβατε τις ευθύνες σας και οργανώστε το πρωτάθλημα με καλύτερο τρόπο. Αν δεν μπορείτε, περιορισθείτε στο μοναδικό αντικείμενο που πραγματικά σας ενδιαφέρει…  και αφήστε το ποδόσφαιρο ήσυχο. Διαφορετικά, υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης.

 

Γ. ΜΠΟΥΝΟΣ

Εκπρόσωπος νυν και τέως Προέδρων ποδοσφαιρικών ομάδων Αργολίδας

Περισσότερα Άρθρα

15ο Παλαμήδειο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών

Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Νοεμβρίου, στο κλειστό γυμναστήριο Ναυπλίου, θα πραγματοποιηθεί ένα από τα σημαντικότερα πρωταθλήματα πολεμικών τεχνών. Το Παλαμήδειο έχει εξελιχτεί σε μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις της περιοχής. Μία διοργάνωση κόσμημα για τον νομό Αργολίδας. Προσκαλούνται όλοι οι φίλοι και φίλες των μαχητικών αθλημάτων και όχι μόνο, να βρεθούν στις κερκίδες […]

Δήμος Ερμιονίδας: Τον πρώτο λόγο έχουν οι πολίτες!

Εάν κάτι πρέπει να αφήσουμε όλοι μας ως απόδειξη της πορείας μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι απόδοση ολοκληρωμένων έργων στους δημότες, και αυτό σημαίνει ότι από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε, αυτός θα πρέπει να είναι ο μόνος στόχος μας, η παραγωγικότητα. Κάποιοι μέχρι και σήμερα δεν το έχουν καταλάβει ή δεν θέλουν να το […]